14 Mart 2016 12:44

Gizlilik kararları soruşturmayı engelliyor!

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı Hukuk Komisyonundan Avukat İlke Işık, Reyhanlı’dan bu yana yaşanan bombalı saldırılardan sonra soruşturmalara getirilen gizlilik kararlarının soruşturmanın doğru şekilde yapılmasını engellediğini söyledi. Işık,

“Gizlilik kararları dosyayı dış etkenlerden koruyup, sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde yürümesini sağlamak için alınıyor diyorlar ama böyle bir şey yok. Gizlilik kararlarının bir işe yaradığını hiçbir dosyada görmedik. Dosyalar, patlamalarda hayatını kaybeden ve yaralanan mağdurların ailelerinden, avukatlarından saklanıyor. Hal böyle olunca nasıl bir araştırma yapıldığını bilmiyoruz. Yaşanan bu saldırılarla ilgili açılan soruşturmalarda devlete ve devlet yetkililerine dair ihmal ve yetki soruşturması da yok. Oysa devlet yetkililerinin bu patlamalarda, ihmali aşan kasta varacak bir sorumluluğu var. Bütün bunlara bakınca dosyaları çözmeye yönelik bir tutum izlenmediğini gösteriyor.  Savcı, Ankara’da meydana gelen 10 Ekim patlamasına ilişkin iddianame nisan ayında tamamlanacak diyor. İddianameyi görünce gizlilik kararı da kalkmış olacak. İddianame hazırlandığı aşamada savcı yapacağını yapmış oluyor. Dolayısıyla gizlilik kararının iddianameden sonra kaldırılması bir anlam ifade etmiyor.

Soruşturmanın sağlıklı ilerleyebilmesi için mağdur avukatlarının, soruşturma aşamasında iddianameye katkı sunması gerekir. Öyle görünüyor ki üçüncü Ankara patlamasında da aynı şey yapılacak ve bir sonuç alınamadan bu dosya da karartılacak” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Laf söyleyen çok, istifa eden yok

SONRAKİ HABER

Geriye acı dolu hikayeler kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...