14 Mart 2016 12:39

Laf söyleyen çok, istifa eden yok

Paylaş

Sadece Ankara’da son 5 ayda 3 büyük saldırı meydana geldi, bunlardan ikisi son bir ayda gerçekleşti. Halk öfkeli ve kendini güvende hissetmiyor. Her patlamanın ardından da hükümete ve bu olayın sorumlularına dönük istifa çağrısı yapılıyor. Türkiye’nin kalbi Ankara’da art arda yaşanan patlamalarda 168 kişi hayatını kaybetti. Ancak tek bir kişi dahi istifa etmedi! Saldırının ardından Cumhurbaşkanı ve Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarsa sorumluluğu almaktan çok uzakta. 

Ardı ardına yaşanan patlamalardan sonra sadece Emniyet müdürleri görevden alındı. 

10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen Barış Mitingi’nde 102 kişi katledildi. İçişleri Bakanlığı İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ı ve beraberindeki, istihbarat şube müdürü ve güvenlik şube müdürünü görevden aldı. Sonra, Ahmet Hakan Arıkan’ı atadı. Ankara Valiliği 29 kişinin hayatını kaybettiği 17 şubat askeri araç saldırısından sonra da Arıkan’ı görevden aldı. Yerine vekaleten Yaman Ağırlar’ı getirdi. Emniyet müdürlüğündeki görevden almalar ve vekaleten atamalar dışında ise, hiçbir istifa gelmedi.  Hafızalarda ise 102 kişinin katledildiği Ankara saldırısının ardından bir muhabirin ‘İstifa edecek misiniz’ sorusuna gülen İçişleri Bakanı Selami Altınok’un görüntüsü kaldı.

 Saldırıların ardından yapılan açıklamalarsa hep bildik... Saldırı ülkemizin birliğine yapıldı... asla vazgeçmeyeceğiz... Güvenlik zafiyeti yok...

10 EKİM ANKARA KATLİAMI 

10 Ekim’de barış mitingi yapmak için Ankara’ya giden binlerce kişinin arasında iki bomba patladı.. 102 kişi hayatını kaybetti... Açıklamalar şöyle: 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Birliğimize kasteden saldırıyı kınıyorum. Saldırı kardeşliğimizi, geleceğimizi hedef almaktadır. Göstereceğimiz dayanışma en anlamlı cevap olacaktır.Saldırının amacı farklı toplum kesimlerini birbirine düşürmek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Birileri, Türkiye’de ‘kokteyl terörü’ gibi hepsini karıştırarak bir işe kalkışıyor. Paralel Yapı içindeki bazı çevrelerle iltisak (birleşme) kuran yapılar var.

Adalet Bakanı Kenan İpek, ‘güvenlik zafiyeti nedeniyle istifayı düşünüp düşünmediği’ yönündeki bir soruya, gülerek güvenlik zafiyeti olmadığı yanıtını verdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Bu Türkiye’nin birliğine beraberliğine, Türkiye’nin huzuruna yapılmış olan melun bir saldırıdır. Hain bir saldırıdır, bilinçli bir saldırıdır. 1 Kasım seçimlerinde böyle bir sonuç ortaya çıkmasın diye yapılan bir saldırı olarak düşünüyorum” 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:  Diyarbakır’da seçimlerden önce sırf barajı aşsın diye, mağdur görünsünler diye böyle bir provokatif eylem yapıldı. 

17 ŞUBAT SALDIRISI

17 Şubat askeri servis otobüslerine iş çıkışı saldırı gerçekleştirildi. 29 kişi yaşamını yitirdi.
 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Birliğimize, beraberliğimize, geleceğimize yönelik olarak, sınırlarımız dışında ve içinde gerçekleşen saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir” 

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Terör ve şiddet karşısında 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz. Türkiye Cumhuriyeti, kendi hukukunu çiğnetmeyecek ve kimden gelirse gelsin haklı davasından vazgeçmeyecektir.. Bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede asla geri adım atmayacağız.

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Bu akşam  Ankara’da yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Bu ülkemize karşı yapılmış bir saldırıdır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Ankara’da yapılan terör saldırısını, saldıranları, saldırtanları şiddetle kınıyor, her türlü terörü ve terör saldırısını lanetliyorum 

14 MART’TA ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Güvenpark’ta otobüs bekleyenler... YGS’den çıkıp stres atanlar... Ankara’nın kalbi bir kez daha vuruldu. 37 kişi katledildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Vatandaşlarımız endişe etmesin, devletimizin tüm kurumlarının milletimizle iş birliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecek, terör dize getirilecektir.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Otobüs bekleyen sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş bu insanlık ve vicdan yoksunu katilleri, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum. Bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır. Türkiye’yi, ülkemizi hedef alan hain odakları en ağır şekilde cezalandırılacak. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır (…) Terörist saldırılarla yürüttüğümüz mücadele sekteye uğramayacaktır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Edirne’de HDP binasına silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Gizlilik kararları soruşturmayı engelliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...