14 Mart 2016 12:12

Tescilli bina krizi: Koruma kurulu ile belediyeyi mahkemeye verdi

Paylaş

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde oturan Turgut Çepoğlu, 110 yıllık geçmişe sahip tescilli binasının yanına inşaat izni veren Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve belediye aleyhine idare mahkemesinde dava açtı. 

Bandırma’nın Yalı Caddesi’nde Turgut Çepoğlu’ya ait tescilli binanın yanında başlayan inşaat, tartışmalara neden oldu. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun izniyle Bandırma Belediyesi tarafından verilen ruhsat uyarınca başlayan inşaata tepki gösteren tarihi binanın sahibi Turgut Çepoğlu, “Bandırma Belediyesi, ‘Tarihi silüeti bozacak’ diye güneşlik tenteye bile izin vermezken Bursa Koruma Kurulunun bu tarihi binanın yanına, hem de çekme mesafesi kullanmadan tarihi siluetine büyük zarar verecek ve yan cephedeki pencereleri tamamen kapatacak bir inşaat için nasıl olur da binaya bitişik projeye onay verilir?” diye sordu.

Tarihi bina yanındaki 200 metrekarelik arsanın daha önce yeşil alan olduğunu söyleyen Turgut Çepoğlu daha sonra aynı yeri yeşil alandan çıkaran ve bahçeli nizam olan 183 No’lu adaya yapılmaya başlanan inşaatın bitişik nizam olarak ruhsat veren belediye için de Balıkesir İdari Mahkemesinde dava açtığını söyledi. 

İnşaat Sahibi Emel Kurt ise inşaatı devam eden yapının 115 metrekare ve 4 katlı olacağını, tarihi binanın siluetini bozmayacağını iddia ederken, Bandırma Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı ve inşaatın mimari proje sorumlusu Mimar Şerafettin Engüdar da anıtlar kurulunun onayladığı proje nedeniyle ruhsatın yasalara uygun olarak verildiğini söyledi. (Balıkesir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İşçi kadınlar 8 Mart etkinliğinde buluştu: Sömürüye karşı birlikte mücadele

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı: 48 yaralının tedavilerine devam ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...