14 Mart 2016 11:59

Hastane karargah oldu mahalleler bombalandı

Paylaş

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yüksekova’da, tedavileri devam eden hastaların dahi 2 gün önce apar topar çıkarıldığı devlet hastanesi askeri karargaha çevrildi. Çevresinde ve bahçesinde askeri kirpi, kobra ve çok sayıda zırhlı aracın konuşlandırıldığı hastaneye, Van, Ağrı, Bitlis ve Bingöl gibi çevre kentlerden çok sayıda ambulans ve 112 acil servisi ekibi ile sivil savunma ekipleri sevk edildi. İlçedeki okullara da tanklar ve zırhlı araçlar konuşlanmıştı. 

Askeri hastaneye dönüştürülen ilçedeki tek kamu hastanesine ayrıca başta Ankara GATA’dan 4 uzman doktor olmak üzere farklı kentlerden özel uzman doktorlar getirildi. Hastanede güvenlikçilerden veznecilere, aşçılardan hemşirelere ‘zorunlu nöbet çizelgesi’ oluşturulduğu öğrenilirken, söz konusu personellerin de başhekim yerine, özel birliklerin amirlerinden talimat almak zorunda bırakıldığı iddia edildi. Silahlarıyla dolaşan bu birliklerin, ‘Burada bizim sözümüz geçer’ diyerek hastane çalışanlarını tehdit ettiği öne sürülüyor. Kadın doğum ünitesinden diğer polikliniklere kadar her servis ve üniteye askeri birliklerin yerleştirildiği hastanenin bir bölümüne de kasalarla getirilen silah, mermi ve mühimmatın depolandığı belirtiliyor.

MAHALLELERE HAVAN TOPLARIYLA SALDIRI

Yüksekova ilçesinde önceki gece ilan edilen sokağa çıkma yasağına dakikalar kala saldırılar başladı. 
İlçe Tümen Komutanlığı ve Efeler Taburundan Cumhuriyet ile Güngör Mahallelerine havan toplarıyla bombardıman yapılırken, İpekyolu Caddesi üzerinde konuşlanan zırhlı araçlardan da Esentepe ve Esenyurt Mahallelerine ateş açıldı. İlçe merkezindeki birçok noktaya konuşlandırılan zırhlı araçlardan ‘Teslim olun’ çağrıları yapıldı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İhracattaki sıkıntı üreticileri vurdu!

SONRAKİ HABER

İşçi kadınlar 8 Mart etkinliğinde buluştu: Sömürüye karşı birlikte mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...