21 Nisan 2012 14:34

Organizede Billur Tuz yürüyüşü

SENDİKALI oldukları için işten atılan Billur Tuz işçilerinin işe alınması için bir kez daha Çiğli Organize Sanayi Müdürlüğüne yürüyüş yapıldı. Tek Gıda-İş Sendikası ve Billur Tuz işçilerinin yaptığı yürüyüşte aynı zamanda, 1 Mayıs çağrısı da yapıldı.Yürüyü

Organizede Billur Tuz yürüyüşü
Paylaş

SENDİKALI oldukları için işten atılan Billur Tuz işçilerinin işe alınması için bir kez daha Çiğli Organize Sanayi Müdürlüğüne yürüyüş yapıldı. Tek Gıda-İş Sendikası ve Billur Tuz işçilerinin yaptığı yürüyüşte aynı zamanda, 1 Mayıs çağrısı da yapıldı.

Yürüyüşe Deri-İş, Petrol-İş, Tez Koop-İş, Birleşik Metal-İş, TÜMTİS ve KESK’e bağlı şubeler, direnişteki Savranoğlu Deri işçileri, Petkim, Ambar, Schneider, Totomak, Lenforder işçileri ile Emek Partisi İl Başkanı Cabbar Demirci ve EMEP Çiğli İlçe örgütü de katıldı. 

Billur Tuz fabrikasının önünden başlatılan yürüyüşte “Billur Tuz işçisi yalnız değildir” ve “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atıldı. Ayrıca yürüyüş boyunca organize işçilerine bildiriler dağıtılarak, 1 Mayıs çağrısı yapıldı.

Burada konuşan Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse, Billur Tuz işçilerinin sendikalı olarak işe geri alınmasını istediklerini vurgulayarak organize patronlarına şöyle seslendi,“Burası sizin için cennet olabilir. Ama bizler için cehennemdir. Cehenneme çeviren de sizsiniz. Bizler emek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve emekten yana siyasi partiler olarak buna izin vermeyeceğiz.”  Köse, 50 bin işçinin çalıştığı Organize Sanayi Bölgesi’nde örgütsüz işçi kalmayınca dek mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.  Ardından konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Birleşik Metal-İş Şube Başkanı Ali Çeltek de, “Hep beraber, omuz omuza, gerekirse üretimden gelen gücümüzü kullanacağız” dedi. KESK Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam ise, 1 Mayısta birlik olma ve alanlara çıkma çağrısı yaptı.  İşçiler Billur Tuz işçileri işe alınıncaya dek, eylemlerini sürdüreceklerini söylediler. Ayrıca, 1 Mayıs günü Billur Tuz önünden organize işçileriyle birlikte 1 Mayıs kutlamasını başlatacaklarını duyurdular.
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gerze için yürüyüş sürüyor

SONRAKİ HABER

Çocuk edebiyatı ve eğitim sistemi tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...