14 Mart 2016 11:25

Sağlıkçılar Tıp Bayramında siyah önlük giydi: Savaşta değil, barışta ısrarcı olun

Paylaş

Ankara Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi 14 Mart Tıp Bayramı'nda İbni Sina Hastanesi önünde açıklama yaptı. Tıp bayramının olduğu bir günde katliamlarla ilgili açıklamalar yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden ATO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çetin Atasoy, savaş politikalarında değil barışta ısrar edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, İbni Sina Hastanesi önünden beyaz önlükleriyle yürüyecek olan ATO ve SES Ankara Şubesi üyesi sağlık emekçileri Ankara'da yaşanan saldırı sonrası siyah önlükler giyerek katliama tepki gösterdi. İbni Sina Hastanesi önünde toplanan sağlıkçılar, "Sözün bittiği yerdeyiz" pankartı açtı. 

Burada konuşan ATO Başkanı Atasoy, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık eğitiminin, tıp eğitiminin, halkın nitelikli sağlık hakkının konuşulması gerektiğini bildirdi. Son yıllardır bir tıp bayramı kutlayamadıklarını ifade eden Atasoy, "Çünkü,  ülkenin dört bir yanı kan gölüne döndü. Dün yaşanan katliamdan dolayı bugün yine hekimler katliamlara karşı yasta ve sokakta. Normalde bugün, Bugün hekimleri, sağlık emekçilerini  örgütlü olmaya mücadeleye çağırırız. Bugün ısrarala Barış içinde yaşama inancımızı dile getirmeliyiz. Hem yurtta hem cihande barış istemeliyiz" şeklinde konuştu. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Dicle Üniversitesi'nde tacizci öğretim görevlisine rektörlük, Valilik ve emniyet koruması

SONRAKİ HABER

Altın madenine karşı insan zinciri: Cerattepe’nin bilirkişisi Artvin halkıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...