14 Mart 2016 11:00

Dicle Üniversitesi'nde tacizci öğretim görevlisine rektörlük, Valilik ve emniyet koruması

Paylaş

Dicle Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin kadın öğrencilere yönelik tacizinin ortaya çıkmasının ardından üniversiteli kadınlar tepki göstermek için bir araya geldi. Polis, Valilik ve rektörlüğün talimatıyla bu basın açıklamasının yaptırılmayacağı talimatı aldıklarını belirterek öğrencilere üniversite içersinde açıklama yaptırmadı. Öğrenciler, “Tacizciyi koruyan uygulamalarla bir kez daha güvende olmadığımızı gördük” dedi. 

Dicle Üniversitesi'nde öğretim görevlisi S.K.'nın kadın öğrencilere tacizde bulunduğu ortaya çıkmıştı. S.K.'nın birden çok kadın öğrenciye sosyal medyadan ve SMS'lerle tacizde bulunduğu bir kadın öğrencinin şikâyetiyle anlaşılmış, S.K hakkında 'cinsel taciz' ve 'hakaret' nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Dicle Üniversitesi Ekmek ve Gül Topluluğu “Kendimizi güvende hissedeceğimiz bir üniversite istiyoruz! Üniversiteli kız kardeşlerimizi taciz eden öğretim görevlisini ve tacize zemin hazırlayan tüm uygulamaları protesto ediyoruz” diyerek bir basın açıklaması yapmak istedi. 

TACİZCİNİN ‘DEVLET İRADESİ’YLE KORUNMASI!

Eğitim Fakültesi önünde buluşan kadın öğrencilere polis engel oldu. Bir polis amiri kadın öğrencilere, “Valilik ve Rektörlüğün bu konuda talimatı olduğunu” öne sürerek açıklamayı yaptırmayacaklarını bildirdi. Konu hakkında açıklama yapmaları halinde gözaltına alınacakları tehdidinde bulunan amire öğrenciler, “Burada yaşanan basit bir olay değil. Burada öğrenim gören öğrenciler olarak bu durumu protesto edeceğiz. Bu bizim irademiz engel olmazsınız” şeklinde yanıt verdi. Amir, “Burada bir tek devlet iradesi söz konusudur” diyerek açıklamayı yaptırmayacaklarını kesin dille belirtti. Çekim yapmak isteyen gazetecilerin de engellendiği tartışma sırasında kadın öğrenciler, fakülte binası içerisine girerek burada açıklama yapmak durumunda kaldı. 

TACİZCİYİ KORUYAN UYGULAMALARLA BİR KEZ DAHA GÜVENDE OLMADIĞIMIZI GÖRDÜK

Öğrenciler fakülte içerisinde açıklamada, “ Bu taciz olayı özelde tüm taciz olaylarına, tacizi meşrulaştıran söylemlere, tacizciyi koruyan yasa ve uygulamalara karşı çıktığımızı belirtiyoruz. Bu olay vesilesiyle bir kez daha üniversitelerimizde güvende olmadığımızı gördük. Güvende olacağımız bir üniversite istiyoruz. Dersten bırakma tehdidiyle tacize uğrayan kız kardeşlerimiz baskı altına alınmaya çalışılmış. Bir kez daha yineliyoruz. Tacize uğrayan kız kardeşimiz yalnız değildir. Bu yaşananların takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Berkay’ın ODTÜ’den arkadaşları ailesini yalnız bırakmadı

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılar Tıp Bayramında siyah önlük giydi: Savaşta değil, barışta ısrarcı olun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...