14 Mart 2016 10:15

Bölge barolarından Ankara saldırısına kınama

Paylaş

Bölge Baroları, dün akşam saatlerinde Ankara'da yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti. Bölge Baroları adına açıklama yapan Van Baro Başkanı Avukat Murat Timur, "Hiçbir toplumsal meselenin şiddetle çözülmeyeceği, aksine yaşanan sorunları daha da derinleştirdiği açıkça ortada iken, sivilleri hedef alan böylesi kör şiddetin tek amacının toplumu dehşete düşürmek ve böylece sivil yaşam alanları daraltmak olduğu açıktır" dedi.

Van, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Diyarbakır, Hakkari, Kars-Ardahan, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Urfa baroları adına açıklama yapan Van Baro Başkanı Avukat Murat Timur, dün akşam Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. 

‘HİÇBİR MESELE ŞİDDETLE ÇÖZÜLEMEZ’

Timur, her şeyden önce yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek "Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diyerek şöyle devam etti:

"Hiçbir toplumsal meselenin şiddetle çözülmeyeceği, aksine yaşanan sorunları daha da derinleştirdiği açıkça ortada iken, sivilleri hedef alan böylesi kör şiddetin tek amacının toplumu dehşete düşürmek ve böylece sivil yaşam alanları daraltmak olduğu açıktır. Yaşam hakkı savunmak insan olmanın en asgari ahlaki yükümlülüğüdür. Bu nedenle, hiçbir inançsal, ideolojik ya da siyasal gerekçe kutsal yaşam hakkının ihlalini meşrulaştıramaz. Biz aşağıda imzası olan Barolar olarak her koşulda yaşam hakkından yana tutum alacağımızı hatırlatıyor, bu vesile ile bir kez daha herkesi söylem, tutum ve davranışları ile yeniden toplumsal barış çabalarına dönmeye çağırıyoruz" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP heyeti Yüksekova’da mülki amirler ve kitle örgütleriyle temaslarda bulunacak

SONRAKİ HABER

'Katliamın nedeni savaş politikalarıdır' diyen öğrencilerin basın açıklaması engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa