14 Mart 2016 09:37

Abdocan davasında 13 yıl ceza var, tutuklama yok

Paylaş

Saffet YILMAZ
Balıkesir

Hatay’da Gezi direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili davada, 25 yılla yargılanan sanık polis A.K. için sadece 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Delilleri karartma ihtimali olmaması, polis olması gibi gerekçelerle sanık polisin tutuklamaya gerek duymayan mahkeme, sadece yurt dışı yasağı koymakla yetindi. Cömert ailesinin avukatları Hatice Can ve Eren Can davayı Yargıtay’a götüeceklerini ifade etti.

Hatay’da polis A.K’nin zırhlı araçtan attığı biber gazı kapsülüyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında sanık polis “Olası kastla öldürme” suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanıyordu. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davaya Abdullah Cömert’in ailesi, arkadaşları ve avukatlarının yanı sıra CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm katıldı. Sanık A.K. ise can güvenliği nedeniyle, Diyarbakır’da geçici görev yaptığı gerekçesiyle katılmadı.

Duruşmada, Cömert ailesi avukatları sanık polisin kasten adam öldürmekten cezalandırılmasını istedi.

Anne Hatice Cömert, oğlunun fotoğrafını göstererek, “Adalet istiyorum. Oğlum gencecik, masum bir çocuktu. Katil polis oğlumu öldürdüğünde elinde ne taş, ne silah vardı. Sadece Türk bayrağı vardı. Abdocan’ın hayatı o kadar ucuz değil. Oğlum 3 yıldır toprağın altında. Katil polis ise, elini kollunu sallayarak geziyor. Artık, bir an önce karar verilip, katil polisin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti ise; sanık polis memuru A.K.’yı “Kastın aşılması suretiyle adam öldürmek” suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

ÖNCEKİ HABER

Ankara'ya ablasını ziyarete giden Kerim Sağlam patlamada hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Almanya’da kara pazar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...