14 Mart 2016 08:58

İHD ve SES’ten Ankara’daki saldırıyla ilgili açıklama

Paylaş

Kızılay’da dün yaşanan patlamanın sorumlusu olarak AKP’nin savaş politikalarını gösteren SES, politikaları ile can güvenliklerini ortadan kaldıran AKP hükümetinin derhal istifa etmesini istedi. İHD ise Türkiye’yi saldırılara açık hale getiren iç ve dış politikaların terk edilmesini ve bir an önce barışçıl politikalara dönülmesi gerektiğini kaydetti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) dün Ankara’da yaşanan patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, patlamanın sorumlusunun AKP’nin savaş politikaları olduğunu kaydederek, AKP hükümetinin derhal istifa etmesi istedi. Saldırının kınandığı açıklamada, “AKP içeride ve dışarıda savaş politikaları ile can güvenliğimizi ortadan kaldırmıştır. Ardı ardına yaşanan saldırıların ve kaybettiğimiz canların sorumlusu AKP iktidarının savaş politikalarıdır. Bu nedenle; yetkililer tarafından yapılan ‘vatandaşlarımız endişe etmesin’ açıklamalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlayamayanlar siyasi sorumluluklarını kabul etmeli; kendi iktidarlarını korumak, kendi güvenliklerini sağlamak dışında herhangi bir adım atmayan AKP hükümeti derhal istifa etmelidir” denildi. 

Yine İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada da “Bizler hak savunucuları artık yeter diyoruz. Her türlü savaş ve şiddet politikasına yeter diyoruz. Savaşı sürdürenlerin saldırılarını durdurması gerektiğini belirtiyoruz. Ülkemizi her türlü terör yönteminin uygulandığı saldırılara açık hale getiren iç ve dış politikanın terk edilmesini istiyoruz. Artık yeter diyoruz. Bir siyasal anlayışın veya grubun veya iktidar odağının siyasal çıkarı uğruna ölümlerin izah edilmesine karşı çıkıyoruz. Bir an önce barışçıl politikalar istiyoruz” ifadelerine yer verildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Ankara’daki canlı bomba saldırısı insanlığa karşı suçtur

SONRAKİ HABER

Ankara'ya ablasını ziyarete giden Kerim Sağlam patlamada hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...