21 Nisan 2012 14:33

Çaycuma’dan hiç ‘ders’ alınmamış

FIRTINA Deresi’nde, Çaycuma’da ağır kayıplar verdiren köprü felaketinden hiç ders çıkarılmadığını gösteren bir çalışma sürüyor. Koruma altında olmasına rağmen çeşitli gerekçeler gösterilerek dünyaca ünlü Fırtına Deresi’nden malzeme alınmaya devam edilmesine CHP’li Ard

Çaycuma’dan hiç ‘ders’ alınmamış
Paylaş
Gençağa Karafazlı

Fırtına Deresi’nden malzeme alan iş makinelerinin olduğu yerde basın açıklaması yapan Deniz şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz günlerde Fırtına Köprüsü üzerinde teknik bir inceleme yapılmasını ve teknik inceleme sonuçları gelene kadar Fırtına Deresi’nden malzeme alınmasının yasaklanmasını talep etmiştik.

Kaymakamlıktan bize gönderilen cevabi yazıda konuyla ilgili gerekli makamlara talebimizin iletildiği ifade edilmişti.

Biz köprüyle ilgili teknik incelemenin sonuçlarını beklerken bugün vatandaşlarımızın bize vermiş olduğu bilgi üzerine Fırtına Köprüsü’nün bulunduğu yere geldiğimizde köprünün ayaklarına yakın yerlerde iş makinelerinin çalıştığını ve malzeme çıkardığını gördük.
Bilindiği gibi Fırtına Deresi koruma altında bir yer olmasına rağmen yıllardır malzeme alınan bir bölge. Daha öncede Kaçed Derneği, Fırtına Deresi’nden malzeme alınmasının köprünün güvenliğini tehlikeye atabileceğini duyurmuştu.”

DAHA YENİ FACİA YAŞANMIŞKEN!..

Çaycuma’da ağır kayıplar verdiren köprü felaketinin yaşandığı bir dönemde, araştırma talebi olan bir alanda, yeniden malzeme alınmaya başlanılmasının kabul edilecek bir durum olmadığına dikkat çeken Deniz şu soruları yöneltti: “Bu malzeme alımları izinli midir? Değil midir? Bu izni kimler, nasıl ve ne şekilde vermiştir? Fırtına Köprüsü ile ilgili Teknik heyet inceleme yapmış mıdır? Yapmışsa ne rapor vermiştir? Vatandaşların Fırtına Deresi’nden balık tutması bile yasakken, İş makineleriyle Fırtına Deresi’nden binlerce metre küp malzeme alınması nasıl serbest olabiliyor?

İlgililerin sorularına en kısa zamanda cevap vermesini beklediğini dile getiren Saltuk Deniz, gelişmelerin takipçisi olacağını duyurdu. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin sıgınmaevi ile imtihanı

SONRAKİ HABER

Gerze için yürüyüş sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...