13 Mart 2016 19:48

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadı

Paylaş

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı açıklamada Ankara’daki bombalı saldırıyı kınadı. 
Ankara’nın üçüncü defa terör eyleminin hedefi olduğunu belirten Gürkan “Onlarca yurttaşımızın yaralanmasına ve yaşamını yitirmesine yol açan bu terör saldırısını lanetliyor, hayatını kaybeden yurttaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum. 

Ülke neden bu kadar terör eylemlerine açık hale geldi? Bu kadar büyük boyutlu saldırılar nasıl gerçekleştirilebiliyor? İstihbarat ne işe yarar? Hükümet bu soruların doğrudan muhatabıdır. Saldırıyı henüz sahiplenen olmadı ama neden ve nasıl sorularına aradığımız cevaplar bizi hükümetin iç ve dış politikasına götürmektedir. Güvenlik ve terörle mücadele politikaları ile Suriye politikaları iflas etmiştir. Biz bu patlamalarla yaşamaya alışmayacağız, olağanlaştırmayacağız. 

Hükümet ve sözcüleri, zaten terör saldırılarına karşı tutumu belli olan yurttaşları ve siyasileri teröre karşı duyarlı olmaya çağıracağına, dönüp biz ne yaptık da ülke bu hale geldi sorusuna cevap ararsa daha hayırlı bir iş yapmış olur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

16 yaşındaki Destina Parlak'ın yakını: Yerin dibine batsın iktidarınız...

SONRAKİ HABER

Ankara’daki patlama sonrası birçok ilde eylem: Sorumlular istifa etsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...