13 Mart 2016 14:48

Sur'da 3'ü yaralı 7 kişi öldürüldü

Sur'da sabah saatlerinden sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan bir odada mahsur kalan 3'ü yaralı 7 kişiyle ilgili Diyarbakır Valiliği'nden açıklama geldi. Valilik, 7 kişinin de öldürüldüğünü açıkladı. Öldürülen 7 kişiden 6'sının ismi belli olurken, Tahir Elçi'nin polis kurşunuyla vurulduğu esnada yanından geçen iki gençten önde koşan Mahsun Gürkan'ın da öldürülenler arasında olduğu belirtildi.

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sabah saatlerinde bir odada ölüm tehdidiyle karşı karşıya kalan ve kendilerinden haber alınamayan 3'ü yaralı 7 kişi ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden açıklama geldi. Valilik açıklamasında, "enkaz altında mahsur kalan 7 kişinin devlet güçlerine silahlı saldırıda bulunduğu, kısa süreli çatışma çıktığı ve bunun üzerine 1'i kadın 7 kişinin öldürüldüğünü" ileri sürdü. 

Öldürülenlerden Dilber Bozkurt, sabah saatlerinde telefonla DİHA’ya konuşarak, "Eğer bugünde kepçeler çalışırsa enkazın altında kalacağız. Belki sadece 5 dakikamız kaldı" demişti. Yine Bozkurt, daha sonra saat 09.40'da HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a telefonla ulaşarak, odada mahsur kalanların isimlerini verdikten sonra "Bir şey olduğunda bilginiz olsun bilin ki infaz etmişler" ifadesini kullanmıştı. Mahsur kaldıkları odadan babası Kemal Aydemiş'i arayan Cüneyt Aydemiş, "Hakkınızı helal edin" demişti. 

ÖLDÜRÜLEN 6 KİŞİNİN İSMİ

Öldürülen Dilber Bozkurt, HDP'li vekil Aydoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, yanında bulunan 6 kişiden 5'inin ismini şöyle sıraladı: "Mehmet Abdullah Yalvarma, Mahsun Gürkan, Mazlum Karakoç, Cüneyt Aydemiş, Eşref Polat. 

GÜRKAN, ELÇİ CİNAYETİNDE ÖNDE KOŞAN KİŞİYDİ 

Öldürülenlerden biri olan Mahsun Gürkan, 28 Kasım tarihinde Dört Ayaklı Minare'nin yanında yaptığı açıklamadan sonra polisin açtığı ateş sonucu öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin olayında sokağa giren iki gençten önde koşanıydı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dış basın Ankara'daki patlamayı nasıl gördü

SONRAKİ HABER

Davutoğlu patlama sonrası güvenlik zirvesini toplayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa