13 Mart 2016 14:13

10 Ekim Aileleri Derneği kurucu üyelerinden İlhan Yiğit: Adalet arayışımızda tek ses olacağız

Paylaş

Ankara’da Barış Mitingi’ne yönelik bombalı saldırının sorumlularının açığa çıkarılarak cezalandırılması amacıyla kurulan 10 Ekim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışmalarına başladı. Derneğin en önemli amacının katliamın sorumlularının açığa çıkarılması olduğunu belirten dernek kurucularından İlhan Yiğit, “Adalet arayışımızda tek ses olacağız” dedi. 

'ÜLKEMİZ KATLİAMLAR ÜLKESİ OLDU'

Derneğin kuruluşu hakkında bilgi veren KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, derneğe üye olma konusunda sınırlama getirildiğini belirterek, "Öncelikli olarak katliamda hayatını kaybedenlerin birinci derece yakınları, katliam mağdurları, KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve barış mitinginde emeği olanlar kurucu üye olabilecekler" dedi.  

Katliam mağdurları için adaletin yerini bulacağı güne kadar mücadele edeceklerini belirten Yiğit, derneğin adaleti arama aşamasında önemli bir yerinin olacağını belirtti.  Yiğit, "Biz bu olayı basit bir güvenlik sorunu olarak görmüyoruz.  Dernek kurma amacımız, kaybettiğimiz 101 şehidimizin hesabının sorulması ve yaralı arkadaşlarımızın davalarının takibi sağlanması olacak" diye konuştu. Türkiye'nin dış politikalarından kaynaklı Türkiye’nin katliamlar ülkesi haline geldiğini belirten Yiğit, AKP iktidarının katliamları gerçekleştiren cihatçı örgütleri beslediğini savunarak, “AKP iktidarından hesap sorulması noktasında, çalışmalarımız olacak" dedi.  

10 Ekim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin aynı zamanda Türkiye'de yaşanan diğer katliamların adalet mücadelesinde de yer alacağını ifade eden Yiğit, 10 Ekim Katliamı’nın yargı sürecine ilişkin ise şu bilgileri verdi: “"Katliamda hükümeti sorumlu tutuğumuz için olayın tazminat boyutunu ele alıp tazminatın tanzim edilmesi noktasında çalışmalar yürüteceğiz. Katliamın gerçekleşmesinde payı olan tüm kurum ve şahısların cezalandırılması için adalet arama noktasında tek ses olacağız. Yayın yasağı getirilerek üzeri örtülmek istenen bu katliamın unutulmaması için tüm imkânlarımızı kullanacağız." (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mülteci çocuklar tesadüfen büyüyor

SONRAKİ HABER

Gençlerbirliği: 1 - Galatasaray: 1

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...