13 Mart 2016 13:12

Elazığ’daki Dersimliler: Munzur özgürdür özgür akacak

Paylaş

Munzur Vadisi’nde yapılması planlanan barajlara karşı Elazığ’da yapılan eylemde, ‘Munzur’da baraj istemiyoruz’, ‘Munzur özgürdür özgür akacak’ sloganları atıldı. 

Hozat Garajı’nda Dersim Dernekleri Federasyonu’nun (DEDEF) çağrısıyla bir araya gelenlere Munzur Koruma Kurulu adına seslenen İmam Taş, “Bilindiği gibi, Munzur Vadisi’nde yapılması planlanan ve Bakanlar Kurulu kararı ile başında bir Amerikan şirketinin yer aldığı uluslararası konsorsiyoma ihale edilen Konaktepe I-II Barajı ve HES Projeleri’dir” dedi. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Dersim’de ‘Munzur Projesi’ adı altında tümü enerji amaçlı, 8 baraj ve hidroelektrik santral yapımı planlandığını söyleyen Taş, binlerce dönüm ormanlık alanın baraj inşaatlarındaki çalışma nedeniyle ve sular altında kalarak yok olacağını belirtti. 

Taş, doğal yaşamı yok eden ve sadece sermayenin çıkarını gözeten anlayışın ‘ulusal çıkar’ olarak sunulduğunu belirterek, Türkiye’nin dört bir yanında kentsel dönüşüm adı altında süren projeleri de eleştirdi. Taş, “Sur’da, Cizre’de, Nusaybin’de, Silopi’de Kürt halkının öz yönetim direnişleri kanla boğulmaya çalışılırken bu kan denizi içinden yine sermaye için kentsel dönüşümlere rant alanı açılmak isteniyor” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da Munzur eylemi: Dersim'de ikinci katliam

SONRAKİ HABER

Berkin Elvan bostanına fideler dikildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...