13 Mart 2016 13:08

Ankara’da Munzur eylemi: Dersim'de ikinci katliam

Paylaş

Ankara Dersimliler Derneği üyeleri, Dersim'de yapılması planlanan HES ve baraj projesini, protesto etti. Kuğulupark’ta gerçekleşen basın açıklamasında "Dersime ikinci Dersim Katliamı yapılma isteniyor" denildi. 

Cerattepe direnişini sürdüren Artvinliler ve birçok çevreci örgütün de destek verdiği basın açıklamasına CHP Milletvekilleri Necati Yılmaz da katıldı. Burada konuşan Ankara Dersimliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akdağ, Munzur Vadisi'ne yapılması planlana projeleri “ikinci Dersim Katliamı” diye niteledi. 

Munzur Vadisi'nin doğal yapısının inşaat sahasına döneceğine dikkat çeken Akdağ, fay hattı üzerinde bulunan Ovacık ilçesinin de risk altında kalacağını ifade etti. Yetkililere "Dersim'e neden baraj yapmak istiyorsunuz" diye sorduklarında "enerji ihtiyacı" yanıtını aldıklarını belirten Akdağ, "Türkiye'de 2 bin üzerinde HES projesi 2012 yılında ülkenin enerji ihtiyacının sadece yüzde 4- 5'lik kısmının karşılanacağını biliyorlar. Akarsularımızı 49 yıllığına peşkeş çekmelerine rağmen bunu söylüyorlar. Dersim'de 11 yerde 'Yasak bölge' ilan ederek halkın doğaya erişimi de engellerdiler" diye konuştu. Türkiye'nin dört bir yanında kentsel dönüşüm adı altında süren saldırları olduğunu ifade eden Akdağ, "Sur'da, Cİzre'de, Nusaybin'de ve Silopi'de oluşan kandenizi içinde yine sermaye için kentsel dönüşümlere rant alanları açılacak" dedi. Akdağ, yekililerin Dersim halkına yalanlar söylediğini de ileri sürerek, "Bugün yalan söylediklerini Cerratepe, Munzur, Peride ve birçok yerde görmekteyiz" diye vurguladı (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Mecidiyeköy’de SOYAK Holding önünde Munzur eylemi

SONRAKİ HABER

Elazığ’daki Dersimliler: Munzur özgürdür özgür akacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...