13 Mart 2016 05:29

Sur'dan ses: Belki sadece 5 dakikamız kaldı

Sur'da bir odada mahsur kalan 7 yurttaştan Dilber Bozkurt, 'Eğer bugün de kepçeler çalışırsa enkazın altında kalacağız. Belki sadece 5 dakikamız kaldı' dedi.

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve saldırılar 103. gününde. 3 gün önce AKP'li yetkililerin "Operasyon bitti" dediği ilçede bu sabah saat 08.00 itibariyle Gazi Caddesi, Cevatpaşa ve Dabanoğlu mahallelerinin Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ileVarol sokaklarında "yasak" kaldırıldı.

Ancak 3'ü yaralı toplam 7 yurttaşın mahsur kaldığı ilçenin "yasaklı" mahallelerinde operasyonlar devam ediyor. Mahsur kalan yurttaşlardan DİHA'nın telefonla ulaştığı Dilber Bozkurt, yıkılan bir binanın odasında mahsur kaldıklarını vurguladı.

Bozkurt, "Dün kaldığımız binanın üzerinde kepçeler çalıştı. Sadece kaldığımız oda kaldı. Başımızı dışarı çıkaramıyoruz. Eğer bugün de kepçeler çalışırsa enkazın altında kalacağız. Şu an bazı yerlerde 40 kişinin cenazesi enkaz altında. Halk cenazeler için ayağa kalkmalıdır" dedi.

Dün ilçede 8 kişinin öldürüldüğünü belirten Bozkurt, "Eğer bugün bir şeyler yapılmazsa enkaz altında kalacağız. Belki sadece 5 dakikamız kaldı" dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İdlip'te el Kaide'cilerle ÖSO'cular birbirine girdi

SONRAKİ HABER

'Karaman'da tarikat evlerinde kalan 45 erkek öğrenciye tecavüz' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa