13 Mart 2016 00:08

‘Rockçılar koltukları kırar diyerek salon vermediler’

Paylaş

Efe SÖNMEZ
İstanbul

Türkiye rock tarihine damga vuran Devil grubu “Rock Opera’ adını taşıyan projelerini sergilemek üzere geçtiğimiz günlerde Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezine gitti. Devil’dan Sabahattin Taşdöğen, kurum adına görüştüğü Nurhan Çetinkaya’nın, salonda “programın dolu olması” gerekçesiyle projeyi ekim ya da kasım ayına ertelemelerini istediğini aktardı. Devil’dan Sabahattin Taşdöğen, bu görüşmede Çetinkaya’nın kendisine, “Rockçılar koltukları kırarlarsa ben ne yaparım” dediğini söyledi. Nurhan Çetinkaya ise “Programımız dolu olduğu için Devil’a yer vermedik, ama rockçılar koltukları kırarlar gibi bir ifade kullanmadım” dedi.

ÇOCUKLAR VE BARIŞ İÇİN ROCK

Devil grubu, uzun yıllar üzerinde düşündükleri “Rock Opera”yı bu yıl hayata geçirme kararı aldı. Konuya ilişkin Evrensel’e bilgi veren Sabahattin Taşdöğen, bugünün dünyasında çocukların büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

“Savaşlarda çocuklar ölüyor, Ege Denizi’nde boğuluyorlar, okula gönderilmiyorlar, sokakta acımasızca çalıştırılıyorlar, erken yaşta evlendiriliyorlar” diyen Taşdöğen, çocukların yaşadıkları bu sıkıntıları, tiyatrocularla birlikte sahneye taşıyacaklarını söyledi.

Devil’ın, çocuklar ve barış üzerine şarkıları olduğunu hatırlatan Taşdöğen, “Devil arkada şarkılarını çalacak, tiyatrocu arkadaşlarımız da bahsettiğimiz sorunlar bağlamında, çocukların gözünden bakan bir temsil hazırlayacaklar. Müzikal tadında bir şey olacak “Rock Opera” diye konuştu.

SPONSOR ARANIYOR

Bakırköy Belediyesi, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi için Devil’dan salon kirası almayacak. Ancak sahne günü kullanılacak teknik ekipmanların maliyetini Devil karşılayacak. Rock Opera için sponsora ihtiyaç duyduklarını ifade eden Taşdöğen, “Konser sonrası elimizde kalan parayla, çocuklar yararına faaliyet gösteren bir kuruluşa bağış yapmayı düşünüyoruz” dedi.

‘İĞNEYLE KUYU KAZDIK, BU İŞİ DE YAPACAĞIZ!’

Belediye Başkanının devreye girmesini isteyen Taşdöğen, yaşadıkları bu olayın, Türkiye’deki bürokrasinin Rock müziğe bakış açısının nasıl olduğuna dair iyi bir örnek olduğunu belirtti. Taşdöğen, piyasaya şarkıcılarının her yerde konser verebildiğini, yurt dışı dahil birçok yerde sahne alan Devil gibi gruplara zorluk çıkarıldığını kaydetti. Taşdöğen, Bugüne kadar toplu iğneyle kuyu kazdık. Bu işi de yapacağız!” dedi.

Yine Bakırköy’de bir Rock festivali yapmayı planladıklarını ve isteyen grupların kendilerine başvurarak festivale katılabileceklerini anlatan Taşdöğen, belediyelerin gençliğe ve Rock müziğe destek vermesi gerektiğini söyledi.

‘ESKİ BİR ROCK DAVULCUSUYUM BÖYLE BİR SEY DEMEM’

Devil’in röportajındaki iddilarına ilişkin Leyle Gencer’den Nurhan Çetinkaya ise Taşdöğen’in iddialarının asılsız olduğunu söyledi. “Asla rockçılar koltuklarımızı kırarlarsa ne yaparız” gibi bir şey söylemedim. Ben eski bir rock davulcusuyum, her şeyden önce bunun için böyle bir yaklaşıma sahip olamam. Devil grubundan Sabahattin bey’le görüştük. Kendilerine salon programlarımızın aylar öncesinden hazırlandığını ve dolayısıyla yakın bir tarihte yer veremeyeceğimizi belirttim. Ama isterlerse önümüzdeki ekim-kasım aylarında programa alabileceğimizi söyledim. Ardından da  ayrıldık.

Burada çocuk festivalleri, çeşitli türlerde konserler veriyoruz. “Sanata tükürürüm” diyen bir zihniyete karşı sanatın yanında durmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ahmet Aslan, Balkan müziğinin divası Esma Redzepova ve Erkin Koray gibi isimler sahnemizde yer alacak. Biliyorsunuz Erkin Koray da bir rock müzisyeni. Benim “rockçılar koltuklarımızı kırarlarsa ne yaparız”  gibi bir kaygım olsaydı sanırım bu konser de programda yer almazdı. Neden böyle bir iddiada bulunduklarını açıkçası anlayamadım, bir sanatçıya böyle asılsız iddialarda bulunmak yakışmıyor.” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Suriye savaş uçağı Hama kuzeyinde düştü

SONRAKİ HABER

İliklerimize kadar ‘Tesir’ eden bir oyun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...