12 Mart 2016 16:42

BM raporu: Güney Sudan'da askere tecavüz izni verildi

Paylaş

Güney Sudan’daki kriz hakkında bir rapor yayımlayan BM, ‘Dünyanın en korkunç durumlarından biri’nin yaşandığını belirtti. Raporda milislere tecavüz izni verildiği, katledilen 10 bin 553 sivilin 829’unun boğularak öldürüldüğü ifade edildi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) yayımladığı rapora göre, Güney Sudan yönetimi askerlere ödeme yapmak yerine; onlara, ‘tecavüz etme hakkı’ verdi. Tecavüzün Güney Sudan askerleri arasında da ‘Kabul edilebilir bir eylem’ olarak görüldüğünü belirten rapora göre, muhalefete yardımcı olduğu düşünülen kişiler, kadın, yaşlı ya da engelli olduklarına bakılmaksızın canlı canlı yakıldı, konteynerlerde havasızlıktan boğuldu, ağaçtan sallandırılarak idam edildi ya da parçalara ayrıldı.

Rapora göre 2015 kasımından önceki bir yılda Güney Sudan’ın Birlik eyaletinde yaklaşık 10 bin 553 sivilin öldüğü tahmin ediliyor. Bunların 7 bin 165’i doğrudan şiddet nedeniyle, 829’u boğularak öldü. Katliamlar, rastgele değil; bilinçli, sistematik ve etnik temellere dayanarak yapıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim: Federalizme karşıyız

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, Rize'den lider döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...