12 Mart 2016 16:35

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim: Federalizme karşıyız

Paylaş

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Cenevre görüşmelerinde devlet başkanlığının konumunu tartışmayacaklarını belirtti. Muallim ayrıca Suriye’de federalizme karşı olduklarını da vurguladı. BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura Cenevre görüşmelerinde “Suriye’de federal devlet seçeneği müzakerelerde ele alınabilir” demişti.

Suriye’de televizyonda yayımlanan basın toplantısında konuşan Muallim, “Devlet başkanlığı meselesini konuşmak isteyen kimseyle görüşmeyeceğiz. Devlet başkanlığı, bizim kırmızı çizgimiz ve Suriye halkının mülküdür” dedi.

Cihatçıları temsil eden bazı kesimlerin savaş alanında başarısız olduğunu ve masada kazanmaya çalıştığı belirten Muallim, “Eğer bu konunun konuşulacağını düşünüyorlarsa, o zaman görüşmelere hiç gelmemeliler. Bu hayallerden vazgeçmeliler”diye konuştu. Muallim ayrıca, Suriye’nin federal yapıya geçişine dair tartışmalara da değindi ve “Federalizm fikrine karşıyız. Suriye topraklarının ve halkının birlik içinde kalmasını istiyoruz” dedi.

Suriyeli bakanın sözlerine yanıt veren Saudi Arabistan destekli cihatçıların oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi’nden bir yetkili de, Muallim’i ‘Cenevre görüşmelerini başlamadan bitirmekle’ suçladı. El Arabiya televizyonuna konuşan yetkili, “Muallim, Cenevre tabutuna çivi çakıyor, Cenevre’yi başlamadan bitiriyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Arap Birliği, Hizbullah’ı 'terör örgütü' ilan etti

SONRAKİ HABER

BM raporu: Güney Sudan'da askere tecavüz izni verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...