12 Mart 2016 15:16

Hizmeti böyle götürüyorlar!

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van’da Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı etkinliğinde yaptıkları hizmetlerden bahsetti ve memleketin dört bir yanına hizmet götürmekle övündü. Ancak günlerdir Hakkari Yüksekova’ya yapılan askeri hareketlilik halka nasıl bir ‘hizmet’ sunulacağının işareti gibi. Yüksekova’da okullar askeri karargaha dönüştürüldü, kent merkezinin hakim tepelerine özel askeri birlikler indirildi. Acil servise sivil girişi alınmadı hastalar iyileşmeden taburcu edildi. Şırnak merkezde ise giriş çıkışlar kontrol altına alındı.

Hakkari Yüksekova’da da sıkıyönetim uygulamaları yoğunlaşıyor. Kente zırhlı araç takviyeleri yapılırken şimdi de Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaların tedavileri bitmemesine rağmen hastaneden çıkarıldığı öğrenildi. Acil servise sivil girişi alınmazken hastanenin önü zırhlı araçlarla kapatıldı. Hastaneye yeni sağlık ekiplerinin de getirildiği ifade edildi.

Dicle Haber Ajansında yer alan habere göre; Yüksekova’da okullar askeri karargaha dönüştürüldü kent merkezinin hakim tepelerine özel askeri birlikler indirildi. İlçe giriş-çıkışları askeri kirpilerle kapatılırken, gelen giden yurttaşlar GBT kontrollerinden geçiriliyor. Haftalardır yapılan askeri yığınak ve sevkiyatların ardı arkası kesilmezken, son 48 saat içerisine aralarında 20’den fazla tankın da bulunduğu 200’den fazla askeri kirpi ve termal kameraları olan Kobra ile Ejder tipi zırhlı araçlar yığıldı. Yine, ilçeye çok sayıda petrol tankeri, askeri vinç, zırhlı kepçeler, askeri kamyonetler gibi askeri araçlar da getirildi. Zırhlı araçlar çoğunlukla İlçe Alay Komutanlığı ve Efeler Taburunun bahçelerine konuşlandırıldı.

10’DAN FAZLA OKUL KARARGAH YAPILDI

İlçeye yığılan özel birlikler, üç gündür konteyner, stok, erzak, yatak ve mühimmatın depolandığı başta Şemsettin Onay Anadolu Lisesi, kız meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi ve 75. Yıl YİBO olmak üzere askeri karargaha dönüştürüldü. Özel birlikler 10’dan fazla okul, lise, pansiyon ve öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Söz konusu yurt ve okullarda karargahlaştırma hazırlıkları sürerken, binaların önleri ve etrafları da zırhlı araçlarla tamamen kapatıldı. Şehir merkezindeki ablukanın bir diğer ayağını ise savaş kuşatması oluşturuyor. Kentin kuzey doğusunda yer alan İlçe Alay Komutanlığı ve Efeler Taburundaki tepelere tanklar konumlandırılırken, tankların namlusu da direniş mahallelerine çevrilmiş durumda.

KAMU HASTANESİ ASKERİ HASTANE YAPILIYOR

OHAL uygulamaları kentteki tek kamu hastanesi olan Yüksekova Devlet Hastanesine kadar varmış durumda. Yoğun bakım ünitesi perşembe günü tahliye edilen hastanenin servislerinde yatan hastalar da tedavileri tamamlanmadan çıkarıldı. Van, Ağrı, Bitlis ve Bingöl gibi çevre illerinden Hakkari kent merkezi ve Yüksekova’ya çok sayıda ambulans ve 112 acil servisi ekibi ile sivil savunma ekipleri sevk edilirken, askeri hastaneye dönüştürülen Yüksekova Devlet Hastanesine de dışarıdan özel uzman doktorlar getirildi. Hastanede güvenlikçilerden veznecilere, aşçılardan hemşirelere kadar sıkıyönetim için “zorunlu nöbet çizelgesi” oluşturulduğu öğrenildi.

EĞİTİM DURDURULDU

Henüz resmi bir tatil ilanı olmamasına rağmen ilçedeki karargaha dönüştürülen okullar başta olmak üzere onlarca okulda da eğitim durduruldu. Bazı öğretmenlerin ilçeyi terk ettiği kentte, çarşamba günü Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan toplantıda, “Hazırlıklarınızı yapın” talimatı verildiği iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Büyükşehirde görevden alma

SONRAKİ HABER

Galatasaray Daikin, CEV Kupası'nda finale yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...