12 Mart 2016 14:45

Gazi Katliamı, Mersin’de lanetlendi, barış mesajı verildi

Paylaş

Mersin'deki Alevi Kültür Dernekleri ve Emek ve Demokrasi Platformu, Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması yaparak 12 Mart 1995 Gazi Katliamını kınadı.

Basın açıklamasını okuyan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Sekreteri Nuray Engin,12 Mart dava sürecinin tam bir skandala dönüştüğünü kaydederek şu ifadeleri kullandı: “Gaziosmanpaşa savcılığının olay ile ilgili fezlekesi ile Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı 20 polis hakkında müdafaa ve zaruret sınırını aşarak faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek iddiası ile dava açmıştır. Davadan yargılanan 20 polisten 18’i beraat ederken 2 polise toplam 4 yıl 32 ay verilmiştir. Bir olayın daha perde arkası karanlıkta bırakılmıştır. Mağdur ailelerin AİHM’e yaptığı başvuru sonucu Türkiye maddi tazminat ödemeye mahkûm edilmiştir. Demokratik hukuk devleti olmanın yolu, bu tür olayların aydınlatılması ve sorumluların hesap vermesinden geçmektedir. Bir olalım, diri olalım.”

Yapılan açıklamanın ardından Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Muşlu ve CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı açıklamalarda bulundu.

‘BU ÜLKENİN ARTIK DEMOKRASİYE, BARIŞA İHTİYACI VAR’

Sinan Muşlu, anma yapmak zorunda oldukları çok sayıda gün olduğunu söyleyerek “Gezi eylemlerinde kaybettiğimiz Berkin canımızın da ölüm yıl dönümüydü. Anneler her gün mezarlıkları ziyaret ediyor.On binler, askeri ile polisi ile yaşamını yitiren Kürt genci ile yetim kalan çocuğu, yetimhaneye kapatılmak zorunda kalan çocuğu ile acılar yaşanıyor. Bu ülkenin kaderi değildir bu acıları çekmek. Bu ülkenin artık demokrasiye, barışa ihtiyacı var” dedi.

CHP’Lİ ATICI: BARIŞ, HEMEN ŞİMDİ!

Aytuğ Atıcı ise “Bugün 12 Mart gibi bir katliamı anmak bir utançtır. Bütün katliamları anmaktan artık bitap düştük. Ne zaman bunlardan ders alacağız. Eğer şiddet bir inanca yönelikse bunun adı bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçuna ortak olanları lanetliyorum. Buradan bu katliamları lanetlerken, ülkemizde aylardır yaşanan çatışmalara ilişkin de artık barış hemen şimdi diyorum” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alan Kurdi Mülteci Çalıştayı başladı: 'Mültecilerin sorunları ancak devletlerin politikasıyla çözülebilir'

SONRAKİ HABER

SCA Yıldız işçisi yol kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...