12 Mart 2016 13:56

Ankara Katliamı’nda yitirilen Canberk Bakış mezarı başında anıldı

Paylaş

10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitiren Emek Gençliği üyesi Canberk Bakış Malatya Beydağı mahallesinde bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya KESK, Emek Partisi üye ve yöneticileri, Emek Gençliği üyeleri ve HDP il başkanı katıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.

İlk konuşmayı yapan KESK Dönem Sözcüsü Tarık Kaya  10 Ekim katliamının Türkiye tarihinin en korkunç katliamı olduğunu belirterek “Ankara Katliamının ardından tam 152 gün geçti. Berkin Elvan’ın vurulmasından bin gün, ölümünün üzerinden 730 gün geçti. Gazi ve Beyazıt katliamlarınınü üzerinden ise yıllar geçti. Bu katliamların hiçbirini unutmadık, unutturmayacağız. Bütün yoldaşlarımızın katillerini tanıyoruz. Katillerden ve sorumlulardan hesap soruncaya kadar öfkemiz dinmeyecek, mücadelemiz sürecek” dedi.

Kaya’dan sonra söz alan Ankara Katliamı yaralılarından BTS Şube Başkanı Hasan Akdemir ise  10 Ekim’de Ankara’ya barışı haykırmak için gidenlerin asıl amacının emeğin ve demokrasinin değerini dile getirmek olduğunu ifade ederek, “Bugün emek cephesinde yapılan düzenlemelerle emek köleleştirilmekte, kiralık işçilik gündeme getirilmektedir. Barış cephesinden baktığımızda da ölenlerin sayısı binleri bulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Emek Gençliği Yöneticisi Sezin Uğur ise Canberk’i alelade bir arkadaş ortamında değil Emek Gençliği çalışmalarında tanıdığını söyleyerek “Ortak bir amacımız vardı. Onurlubir gelecek, barış içinde bir yaşam istiyorduk. Sokak ortasında çocukların ve gençlerin öldürülmediği bir dünya özlemimiz vardı. Bugün Canberk’i anmak onun mücadelesine sahip çıkıp özlemini gerçekleştirmekten geçer” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından gelecek aylarda katliamda yaşamını yitiren Malatyalıların mezarları başında anmalar gerçekleştirileceği belirtildi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da 4 sendikadan cezalara karşı ortak eylem

SONRAKİ HABER

Kıbrıs’ta kadınlar ayrıştırıcı müzakere diline karşı mücadele ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...