12 Mart 2016 13:46

Bursa’da 4 sendikadan cezalara karşı ortak eylem

Paylaş

Bursa’da 10 Eylül 2014’te Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim İş ve Aktif Eğitim-Sen’in ortaklaşa düzenlediği “Büyük Eğitimci Yürüyüşü” sonrası polis saldırısı gerçekleşmiş, sonrasında açılan davada 27 eğitim emekçisi hakkında 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Eğitim emekçilerine verilen kararı protesto eden 4 sendika kent meydanında toplanarak Fomara meydanına yürüdü. Ortak pankart açan sendikalar, “Baskı ve cezalar bizi yıldıramaz mücadeleyi büyütüyoruz” pankartı ile yürürken ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attı.  

BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Fomara meydanına kurulan platformdan dört sendika başkanı, öğretmenlere seslenerek ortak bir basın metni okundu.
Yapılan açıklamada “10 Haziran 2014’te yönetici atama yönetmeliğinde yapılan değişiklikle Türkiye genelinde binlerce okulun idarecisi hiçbir bilimselliği olmayan, liyakat esaslarını tanımayan performans değerlendirme yöntemiyle tasfiye edilmiştir. Performans değerlendirme adıyla yapılan bu değişikliklerin tek amacı siyasi iktidarın kadrolaşma niyetidir. Okul idarecileri ile başlayan performans değerlendirme uygulaması bugün tüm eğitim emekçilerinin karşısındadır. 657 sayılı yasada planlanan değişlikle tüm eğitim emekçileri performans değerlendirmesine tabi tutulmak istenmektedir. Kısacası dün idarecileri siyaseten belirleyen iktidar, bugün tüm eğitim emekçilerini iş güvencesiz hükümet memuru yapmak istendiğini” diyen eğitim emekçileri açıklamaya şöyle devam etti: “Sendikalarımızın başkanları, yönetici ve üyelerine verilen cezalar hakkını arayan tüm eğitim emekçilerine verilmiştir. Yapmış olduğumuz eylem yasal bir eylemdir. Bu nedenle verilen cezalar hukuki değil siyasidir. 27 arkadaşımıza ceza vererek bizleri yıldıracaklarını sananlar yanılmaktadır.657 sayılı kanunda hedeflenen değişiklikle iş güvencemize dönük saldırıların arttığı bu dönemde verilen cezalar eğitim emekçilerine ve onların temsilcilerine gözdağıdır. Bizleri cezalarla sindirmeye çalışanlara karşı eğitim emekçilerinin hak arama mücadelesini her gün alanlarda ve iş yerlerinde büyüteceğiz. Bizleri sindirmeye çalışanların adları tarihin sayfalarında unutulup gidecekken kazanan eğitim emekçileri olacaktır. Ne iş güvencemizden ne de kazanılmış haklarımızdan vazgeçeceğiz.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Atıcı: Mezardan çıkarıp YGS'ye götüremeyeceğimiz birçok gencimiz var

SONRAKİ HABER

Ankara Katliamı’nda yitirilen Canberk Bakış mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...