12 Mart 2016 11:34

Protestolar, Trump’ın Chicago mitingini iptal ettirdi

Paylaş

ABD’de başkan adaylığı için yarışan Donald Trump, büyük protesto gösterileri üzerine, Chicago’ya yapacağı ziyareti iptal etti. Trump’ın mülteci karşıtı söylemleri, Chicago’da yüzlerce Latin Amerikalı ve siyah tarafından protesto edildi. Trump, geçen ay bir mitinginde, salonda kendisini protesto eden bir kişinin “suratını yumruklamak istediğini” söylemiş, bu sözleri nedeniyle tepki toplamıştı.

YOLU KAPATTILAR!
Seçim süreci boyunca ırkçı söylemleriyle tanınan, milyarder iş adamı Trump, Illionis Üniversitesi’nde protesto edilmesi üzerine mitingi iptal etme kararı aldığını açıkladı. Trump, gelecek hafta Illinois eyaletinde yapılacak ön seçim öncesinde Chicago’da bir salonda miting yapmaya hazırlanıyordu. Ancak “ırkçı ve göçmen karşıtı politikalar önerdiği” için binlerce kişi tarafından mitingin yapılcağı salonun önü kapatıldı.

SANDERS LEHİNE SLOGANLAR ATILDI
İptal anonsunun yapılmasının ardından bazı Trump karşıtları ile destekçileri arasında sözlü tartışmalar ve sonrasında arbede yaşandı. Gergin ortamda bazı kişilerin yumruklaştığı görüldü. Gerilimin artması üzerine salona çok sayıda polis girdi. Karşılıklı sloganların atıldığı salonda bazı protestocular Demokrat Parti’nin adayı olmak için seçim çalışmaları yürüten Bernie Sanders lehine sloganlar attı ve pankartlar açtı.

MISSOURI'DE DE PROTESTO  EDİLDİ
Donald Trump, Missouri eyaletinin St. Louis kentinde düzenlediği miting sırasında da protesto edildi. Protestolar nedeniyle Trump’ın taraftarlarına seslendiği etkinlik yaklaşık 10 dakika duraksadı. St. Louis’deki gösterilerde en az 10 kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin ise yaralandığı açıklandı. Seçim kampanyasına başlamasından bu yana Müslümanlara ve mültecilere karşı sözleriyle gündeme gelen Donald Trump’ın son günlerdeki mitinglerinde protestolar yaşanıyordu. Son olarak, Kuzey Carolina’daki mitingde siyahi bir protestocu, Trump taraftarı bir kişi tarafından yumruklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Borusan’daki iş cinayetinde acılı aileye iş güvenliği şoku: 'Hatalı, oğlunuz'

SONRAKİ HABER

Yüksekova'daki öğretmenler pazartesiden itibaren idari izinli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...