21 Nisan 2012 08:40

Hekime şiddete tepki dinmiyor

DR. Ersin Arslan’ın öldürülmesinin ardından sağlık çalışanlarının verdiği tepkiler hastane bahçelerinde yankılanıyor. 19 Nisan’da iş bırakan sağlık çalışanları dün de çok sayıda hastanede oturma eylemleri yaptılar. Ankara’da hastaların ve çeşitli sağlık personelinin destek verdiği Zekai Tahir Burak

Paylaş

SAĞLIK SİSTEMİNE MÜDAHALE GEREKLİ

Açıklama yapan Doktor Nida Erol kendilerinin de can güvenliklerinin olmadığını ve ailelerinin de doktorluk mesleği yapmalarından dolayı tedirgin olduklarını belirtti.

Erol, “Ersin doktor da insan evladı değil miydi? Ersin doktora saplanan bıçak tüm sağlık çalışanlarına saplandı o gün. Biz o günü hiçbir zaman unutmayacağız unutturmayacağız” dedi. Açıklamasında artık hekim demeye utanır hale geldiklerini, ailelerinin kendilerinin bu mesleği yapmasından endişe duyar hale geldiklerini vurgulayan Erol, sağlık sistemine tümüyle müdahale edilmesi gerektiğini dile getirdi. Erol, “Başka acıların yaşanmaması için artık yeter. Aklında ölüm korkusu, bugün dayak mı yiyeceğim endişesi yaşayan bir insan, bir hekim, bir sağlık çalışanı nasıl hasta muayene edebilir? Ben kendi adıma artık sağlıklı çalışacağıma ve hastalara bir faydam dokunacağına inanmıyorum” diye konuştu. Eylem hastane bahçesindeki hastaların da desteği ve alkışları ile son buldu. (Ankara/EVRENSEL)


CEHALET DEĞİL TAAMMÜDEN CİNAYET

GEBZE’de sağlık emekçileri eylem yaptı. Tabip Odası, SES Kocaeli Şubesi, Emek Partisi, CHP ve Sendikalar Birliği ortak açıklama yaptı. Fatih Devlet Hastanesi ve Farabi Devlet Hastanesi bahçelerinde yapılan eylemlerde Kocaeli Tabip Odası Temsilcisi Burhan Çağlar Usta kısa bir konuşma yaptı. Yine Kocaeli Tabip Odasından Dr. Lüveyil Güzelsoy ise şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı ve hükümet yalnızca sağlık alanında ne kadar ciro yapıldığına bakıyor, gözleri başka hiçbir şey görmüyor. Sağlık Bakanlığını istifaya çağırıyoruz. Bütün hekimlerin ve sağlık çalışanlarının  canlarına, onurlarına ve mesleklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” Farabi Devlet Hastanesi SES İşyeri Temsilcisi Hanife Yener ise: “Hiç kimse bu cinayeti cehalet veya münferitlik ile açıklamaya kalkmasın. Taammüden öldürüldü Dr. Ersin Arslan, göz göre göre öldürüldü. Yıllardır sağlık alanı şiddet alanına dönüştürüldü. Sağlık çalışanlarına uygulanan bu şiddet artık dayanılmaz bir hale geldi. Yaşanan olaylar yalnızca hükümet politikalarının bir sonucudur” dedi. Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü Şerafettin Koç da “Yaşanan bu olayları hükümetin izlediği politika belirlemektedir” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçıyı bunlar mı koruyacak?

SONRAKİ HABER

Newroz tutuklamalarına İzmir’den tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa