12 Mart 2016 06:15

Kürt öğrencinin alnına rujla T.C. yazıp fotoğrafını paylaştılar

Yalova'nın Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nda okuyan 6 kadın öğrenci, 20 yaşındaki Diyarbakırlı R.E'nin evini basarak alnına rujla T.C. yazdı. Eline Türk bayrağı vererek fotoğraflarını çekip okuldaki diğer arkadaşlarına gönderdi.

Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi'nden Faruk Kırtay'ın haberine göre, Yalova'nın Çınarcık ilçesinde Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nda okuyan Y.Ç., C.S., G.K., M.D., E.Ü., A.K. adlı 6 kadın öğrenci yaklaşık 10 gün önce, daha önce aynı evde yaşadıkları Diyarbakırlı R.E. ve arkadaşı B.O.'nun evini basıp işkence yaparak darbetti. İşkence edilen kadınların fotoğrafları çekilerek, okuldaki diğer arkadaşlarına gönderildi. Darp raporu olan 2 kadın öğrenci ise kendilerini darbeden ve işkence yapan 6 kadın öğrenciden şikayetçi oldu.

İfadeleri alınan 6 öğrenci serbest bırakılırken, darbedilen öğrencilerden Diyarbakırlı R.E., "Geçirdiğim travmadan dolayı 10 günden bu yana okula gidemiyorum. Bizleri sürekli tehdit ediyorlar" dedi. Diyarbakırlı olması ve adının Kürtçe olması nedeniyle işkence gördüğünü belirten R.E., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Çınarcık Meslek Yüksek Okulu'nda birlikte okuduğumuz 6 kadın öğrenci ile B.O. ile birlikte oturduğumuz eve geldi.Kapıda bir de gözcü olarak bir erkek arkadaşları vardı. İçlerinden Y.O. ile geçen yıl aynı evi paylaşmıştık. Bir süredir kendisiyle husumet halindeydik. Üzerime çullandılar. 'Sen Diyarbakırlısın, bizleri de sevmezsin, sana sevdirmesini biliriz' diyerek alnıma rujla T.C. yazdılar. Saçlarımı çekip yakmak istediler. Çeşitli yerlerime vurdular. Evimde bulundurduğum Türk bayrağını da elimde tutmamı isteyip bu şekilde fotoğraflarımı çektiler ve bu fotoğrafları da paylaştılar" dedi.

Herhangi bir siyasi parti ve derneğe üye olmadığını Kürt ve Diyarbakırlı olduğu için bunları yaşadığını söyleyen R.E., "Türk bayrağını evimde yatağımın başucunda saklıyordum. Eve geldiklerinde de bu bayrağı alıp, bana bayrakla işkence yaptılar. Sözlü ve fiili tacizde bulundular. Emniyet Müdürlüğü'ne başvurumu yaptım ve zanlılardan şikâyetçi oldum. İfadeleri alındıktan sonra serbest kaldılar. Geçirdiğim travmadan dolayı 10 günden bu yana okula gidemiyorum. Bizleri sürekli tehdit ediyorlar" dedi.

Çınarcık Meslek Yüksekokulu'ndan yapılan açıklamada ise, olayın okul dışında gerçekleşen bir asayiş olayı olduğu, adli soruşturmanın sonuçlanmasının ardından idari bir soruşturmanın açılacağı belirtildi. R.E. ve B.O.'ya Yalova Barosu'ndan önümüzdeki günlerde bir avukat atanacağı belirtilirken, İstanbul'dan birkaç avukatın da gönüllü olarak davaya bakacağı ifade edildi.

TEPKİLER ÜZERİNE İKİNCİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Haberin sosyal medyada yayınlanması geniş yankı uyandırdı. Psikolojisinin bozulduğunu söyleyen R.E. rapor alıp Çınarcık'tan ayrılırken, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu olayla ilgili yeni bir soruşturma açıldığını söyledi.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Meslek Yüksek Okulu öğrencisi R.E., kendisinin sadece Diyarbakırlı olduğu için dövüldüğünü, olayın 'erkek arkadaş' yüzünden çıktığı iddialarının gerçek olmadığını söyledi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Çınarcık'taki olayın polise kayıtlarına göre, 29 Şubat günü saat 16.00'da meydana geldiğini söyledi. Vali Cebiroğlu, Diyarbakır doğumlu R.E.'nin, H.O. isimli kız arkadaşı ile aynı evi paylaştıklarını belirterek, kendisine ulaşan bilgileri şöyle anlattı:

"Olay günü her ikisi de evde olmadığı sırada aralarında R.E.'nin eski ev arkadaşlarından Y.Ç., C.B. ve G.K.'nin de aralarında bulunduğu 6 kız R.E. ve arkadaşının evine habersizce giriyor. R.E. eve döndüğünde bu kişileri karşısında görmüş. Bu sırada, 'Sen benim sevgilimi çağırmışsın' diyerek bağıran G.K.'nin saldırısına uğramış. Kavgaya daha sonra karışan diğer kızlar 3 saat boyunca R.E.'yi dövmüşler. Reçel döktükleri saçını sakız ile çekip daha sonra kesmişler. Bu sırada yüzüne de ruj ile 'T.C.' yazmışlar. Ardından cep telefonunu yere vurup kırmışlar. Yalnız polisler eve gidince genç kızın yüzünde ruj ile yazılmış her hangi bir yazı görmemişler. R.E., polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde de olayı bu şekilde anlatmış. Konunun sevgili yüzünden yaşandığını söylemiş. Daha sonra sanıklar gözaltına alındı. Bunlar ifadelerinde R.E. yi, G.K. ile birlikte erkek sevgilisini eve çağırdığı için dövdüğünü söylemişler. Çıkardıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar." (DHA)

Vali Cebiroğlu, bu konuda medyada haber ve fotoğrafların yayınlanması ardından savcı ile konuştuğunu yeniden soruşturma başlatıldığını anlatırken, "Olayın bu boyutunu da inceliyoruz. Görüntülerin provokasyon amacı ile montaj olup olmadığını araştırıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da bir hafta boyunca Newroz ateşi yakılacak

SONRAKİ HABER

Sivas'ta 11 öğrenci tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...