12 Mart 2016 04:25

HDP İzmir Eş Başkanı Uğur ve PM Üyesi Aykan dahil 10 kişi tutuklandı

Paylaş

İzmir’de 9 Mart sabahı evlerine baskın yapılarak gözaltına alınan, aralarında HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur ve PM Üyesi Dilek Aykan'nın da bulunduğu 24 kişi, savcılık ifadeleri alınmadan “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 14 kişi ise serbest bırakıldı.

Davanın bitmesi için Bayraklı Adliyesi önünde bekleyenler karara itiraz ederken, "Baskılar bizi yıldıramaz" , "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları attı. Sloganlar üzerine kitleyle polis aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Tutuklananların isimleri şöyle: Cavit Uğur (HDP İl Eş Başkanı), Dilek Aykan (HDP PM Üyesi), Elmas Çınar (HDP il yöneticisi), Hacay Yılmaz (HDP il yöneticisi), Hasse Bingöl Tekin (YAK-DER üyesi), Hülküye Yılmaz, Seyit Cem Çakmak (SGDF), Casım Saday, Dilan Yetişmiş, Makbule Gül.

Tutuklanan 10 kişi, Şakran ve Kırıklar cezaevlerine gönderildi. (İzmir/EVRENSEL)

Sivas'ta 11 öğrenci tutuklandı


'SES GETİRECEK' GEREKÇE

Tutuklama kararını veren İzmir Nöbetçi 7. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklamaya, "4 Aralık 2015'te İstanbul Sancaktepe kaldığı evde polisler tarafından katledilen Dilan Kortak'ın İzmir'deki cenaze törenine katılmayı" delil olarak gösterdi.

"HDP'lilerin Dilan Kortak'ın Buca Kaynaklar Mezarlığı'ndaki cenaze töreninde ses getirecek şekilde katılım sağladıkları"nı kuvvetli delil olarak sayan mahkeme, çoğu Kortak'ın çalışma arkadaşı olan kişilerin törende Kortak'ın fotoğraflarını taşmasını da "örgüte hizmet" olarak gördü.

Dilan Kortak'ın babası: Devlet kızımın gülüşünü aldı


KIZININ CENAZESİNE KATILMAK DA SUÇ OLDU!

Aynı operasyonda, 24 kişiyle birlikte gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından daha sonra serbest bırakılan Dilan Kortak'ın babası İbrahim Kortak da, kızının cenaze törenine katıldığı için "Örgüt propagandası yapmak"la suçlandı. Baba Kortak'a, kızının cenazesinin nasıl ve kimler tarafından organize edildiği yönünde soruların yöneltildiği belirtildi.

'AMAÇ NEWROZ'U ENGELLEMEK'

Tutuklanan HDP'liler, avukatlarıyla gönderdikleri mesajda, tutuklamaların Newroz çalışmasını engellemek maksadıyla yapıldığını ve bu nedenle herkesin Newroz çalışmasına dört elle sarılması gerektiğini belirtti.

YANDAŞ MEDYA YİNE SENARYO YAZDI

Öte yandan yandaş medya yine yalana sarılarak, tutuklanma gerekçesinde olamamasına rağmen 10 HDP'linin molotofkokteyli attığı için tutuklandığı yönünde haberler yaptı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cihan Medya ve Irmak TV'ye de kayyım atandı

SONRAKİ HABER

D-100'de servis minibüsü devrildi: 3 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...