21 Nisan 2012 08:37

Sağlıkçıyı bunlar mı koruyacak?

Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesine yönelik tepkiler Türkiye’nin her yerinde dün de devam etti. Öğle saatlerinde çok sayıda hastanenin bahçesinde eylem yapan sağlıkçılar, bir kez daha AKP Hükümeti’nin sağlık emekçilerini hedef gösteren politakalarını kınadı.Öte yandan kamuoyunda,

Sağlıkçıyı bunlar mı koruyacak?
Paylaş

Öte yandan kamuoyunda, şiddetin engellenmesi için “özel güvenliğin artırılması; turnike ve x-ray cihazlarının” hastanelere konulması gibi önlemler tartışılırken, Kartal’da sağlıkçıların eylem yapmasına izin vermeyen ve haber yapmak isteyen muhabirimize saldıran özel güvenlikçiler, “sağlıkçıları bunlar mı koruyacak?​” dedirtti.

Kartal’da eylem yapmak isteyen sağlık emekçilerine kendi hastanelerinin özel güvenlikçileri engel oldu. Sağlık emekçileri eylem yapamadı.

Dün saat 12.30-13.00 arasında İstanbul Kartal’da bulunan Yavuz Selim Devlet Hastanesi İstasyon Binası önünde oturma eylemi yapmak isteyen sağlık emekçilerine hastanenin özel güvenlik elemanları “izin vermedi”.

Haber için orada bulunan Hayat Televizyonu ve Gazetemiz Evrensel’in muhabirlerine engel olmak isteyen güvenlikçiler kameraları elleriyle kapatmaya çalıştı. Muhabirler Cemal Çoban ve Onur Aydın’a yapılan fiili müdahale, hastane önünde bulunan doktorlar, sağlık çalışanları, hasta yakınları ve Emek Partisi Kartal İlçe Başkanı ve İlçe sekreteri tarafından protesto edildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Vekilden doktora şiddet’ tartışması

SONRAKİ HABER

Hekime şiddete tepki dinmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...