11 Mart 2016 17:42

Uluslararası Af Örgütü: Güney Sudan’da askerler 60 kişiyi boğdu

Paylaş

Uluslararası Af Örgütü, Güney Sudan askerlerinin yetişkin ve çocuk 60 erkeği bir konteynere doldurup boğduğunu duyurdu. Örgüt, cesetlerin daha sonra Leer Town kentindeki bir tarlaya atıldığını belirtti. Uluslararası Af Örgütü, geçen ekimde meydana geldiği belirtilen olayı araştıran uzmanlarının, öldürülen kişilere ait kemikler bulduğunu kaydetti.

Uzmanlar, çocuk ve yetişkinlerin zorla konteynere sokulduğunu ve daha sonra cesetlerinin tarlaya atıldığını ya da toplu mezara gömüldüğünü gören 23 kişi de dahil toplam 42 kişiyle görüştü.

‘ÇIĞLIKLARINI DUYDUK’

BBC’nin haberine göre görgü tanıkları, hiçbir penceresi ya da havalandırması olmayan konteyneri yumruklayarak yardım isteyen bu kişilerin çığlıklarını duyduklarını söylediler.
Bu tanıklardan birine göre komutanın emriyle bir ara konteynerin kapısı açılarak içerideki dört ceset çıkarıldı. Kapı sonra yeniden kapandı.

Bu arada, Birleşmiş Milletler bazı askerlerin sivilleri hedef aldığını ve tecavüzlere giriştiğini duyurdu. Sudan ordusu iddiaları yalanladı ancak BM raporunda belirtilen vakaların araştırılacağını kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM: Suriye’de federasyon olabilir

SONRAKİ HABER

DİHA: Asker sivilleri taradı, çok sayıda yaralı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...