11 Mart 2016 17:13

Adana'da D 400 Karayolu için yargı yolu açıldı

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Emek Partisi Adana İl Başkanı Av. Sevil Aracı’nın, D 400 Karayolu üzerine 3 yıl önce yapılan battı çıktı olarak bilinen geçit çalışmasının kamuyu zarara uğrattığı gerekçesi ile yaptığı suç duyurusu sonucu yetkililerin yargılanmasının önü açıldı

Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin görevini kötüye kullandığı gerekçesi ile açılmak istenen soruşturmayı Valilik 2015’in temmuz ayında işleme koymamıştı. Bunun üzerine karara itiraz eden Aracı’nın itirazı Bölge İdare Mahkemesi tarafından kabul edildi. Valiliğin dosyayı eksik incelediğini söyleyen mahkeme, kararın kaldırılarak iddialara konu olan belgelerin incelenmesine karar verdi. Aracı, önümüzdeki günlerde elindeki belgelerle birlikte Valilikte ifade verecek. Kararı olumlu değerlendirdiğini söyleyen Aracı, sorumluların görevi kötüye kullanma ve görevi kamuyu zarara uğratma suçundan yargılanmasının önünün açıldığını ifade etti. 

PROJE ADANALILARA SORULMADI

D 400 Karayolu üzerine yapılan “battı-çıktı” projesinin, Adana’nın trafiğini rahatlatacağı iddia edilmişti, ancak çözüm olmadı. Proje merkezden alınan bir kararla, yereldeki halkın ve meslek örgütlerinin görüşü alınmadan hayata geçirildi. Projeye göre yollar üç şerit olsa da, proje alanına sığmadığı için yanlarda iki arabanın zor sığdığı tek şerit var. Alt geçitten çok az araç geçiyor ve şehir içi trafiği taşıyan yan yolların dar olması nedeniyle trafiğin sıkıştığı görülüyor. Müze kavşağında tek kişinin yürüyemeyeceği kaldırım insanlar için tehlike arz ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Karabağlar Belediyesinde skandal: Tacize uğrayan kadını işten attılar

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da savaş hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...