11 Mart 2016 17:05

Karabağlar Belediyesinde skandal: Tacize uğrayan kadını işten attılar

Paylaş

Karabağlar Belediyesindeki taciz skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Tacize uğradığını dile getirdiği için sürgüne uğrayan kadın işçi son olarak da işten atıldı. Taciz ettiği ileri sürülen müdürün ise sadece yeri değiştirildi. Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubenin geçtiğimiz hafta Karabağlar Belediyesi önünde yaptığı oturma eylemi ile gündeme gelen belediyedeki taciz olayı ile ilgili fatura kadın işçiye kesildi. Olayla ilgili teftiş kurulunun soruşturması devam ederken kadın çalışanın işine son verildi. 

ÖNCE SÜRGÜN SONRA İŞTEN ATMA

Yaşadığı olay sonrasında kendisini telefonla taciz ettiği gerekçesiyle adı geçen Müdür T.D’den ve idareden şikayetçi olan KARBEL sözleşmeli personeli M.Y’nin önce görev yeri değiştirildi. Yapılan atamaya, uzmanlık alanıyla ilgisi olmadığı için itiraz eden M.Y. verilen görevi reddederek işbaşı yapmadı. Bunun üzerine M.Y’nin iş akdine KARBEL yönetimi tarafından son verildi. 

‘İŞTEN ATMA SUÇA ORTAK OLMAKTIR’

Belediyede örgütlü olan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kaya, teftiş kurulunda da soruşturmanın objektif geçmediğini belirterek, “Kadın üyemize sahip çıkacağız. Bu durum kadınlara yapılmış en büyük saldırılardan biridir, utanç verici bir tablodur. Bu saldırıyı kabul etmeyeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Üyemizin işten atılması suça ortak olmaktır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP Hükümetine Alevi kurumlarından tepki: Yasa teklifinde taleplerimiz yok

SONRAKİ HABER

Adana'da D 400 Karayolu için yargı yolu açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa