11 Mart 2016 14:54

Ankara'da Berkin Elvan anmalarına polis saldırısı

Ankara'da Berkin Elvan için gün boyu eylemler devam ederken Berkin Elvan'ın katledilmesini Ankara Barosu önünde protesto eden DEV-LİS üyesi 4 öğrenci darp edilerek gözaltına alındı. Tuzluçayır'da ise eylem yapan liselere saldıran polis 11 öğrenciyi gözaltına aldı.Tuzluçayır Meydanı'nda yürüyüş düzenlemek isteyen liselilere polis saldırdı. Dev-Lis üyesi öğrencilerin de Yüksel Caddesi'nde düzenlemek istediği yürüyüş polis tarafından engellendi.

Paylaş

Dev-Lis üyeleri, Berkin Elvan'ın polis tarafından öldürülmesinin 2'nci yıl dönümü nedeniyle Ankara Barosu önünde protesto eylemi yaptı. "Katledilen tüm çocuklar için adalet istiyoruz. Berkin Elvan ölümsüzdür" pankartını açan öğrenciler, "Çocuk ölümlerine bir şey yapmalı", "Çocukların katilleri hesap vermeli", "Berkin'in hesabı sorulacak" sloganları attı. 

Bölgeden geçen ve polisin kışkırtması sonucu kimi ırkçı şahıslar da eylem yapan 4 öğrenciye saldırmaya çalıştı. Eylem sonunda polis öğrencilere saldırarak, Dev-Lis üyesi Deniz Özdemir, Tolga Çeper, Esen Şahin ve Rıza Özdemir'i gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan iki kişi çocuk şubeye diğer ikisi ise Ankara Emniyeti'ne götürüldü.

Tuzluçayır'da ise Berkin Elvan ve Bölgede öldürülen çocukları anmak için LÖB, Liseli YDG, Liseli Dev-Genç üyeleri eylem yaptı. Eylem yerine gelen polis gençlere saldırdı. Liseliler polis saldırısına molotof kokteyli, havai fişek ve sapanlarla karşılık verdi. Eylemde 5 LÖB, 5 Liseli Dev-Genç üyesi ve 1 DLB üyesi darp edilerek gözaltına aldı.

Dev- Lis üyesi gençler Sakarya Caddesi'nden Yüksel Caddesi'ne yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Sakarya Caddesi'nde toplanan Dev- Lis üyelerinin yürüyüşü polis tarafından engellendi. Polisle yapılan konuşmadan sonra Dev-Lis üyesi gençler Yüksel Caddesi'ne pankart açmadan ve slogan atmadan yürüdü. Yüksel Caddesi'nde, "Berkin Elvan ölümsüz" pankartı açan gençler sık sık, "Katiller saraylarda oturanlardır", "Katil polis hesap verecek" sloganları attı. Bir süre oturma eylemi yapan Dev-Lis üyeleri daha sonra halaylarla anmayı bitirdi. 

TUZLUÇAYIR'DA İKİNCİ MÜDAHALE

Yüksel Caddesi'nde gerçekleşen eylem ile aynı saatlerde Tuzluçayır'da lise öğrenci örgütleri de Berkin Elvan için Tuzluçayır meydanına yürüyüş düzenlemek istedi. Öğle saatlerinde yapılan yürüyüşe müdahale eden polis, bu eyleme de TOMA ve gaz bombası ile saldırdı.. Bunun üzerine liseli öğrenciler Abidin Aktaş Sokak'a barikatlar kurarak, savunmalarını aldı. Ardından çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA ile sokağa giren polis esnaf ve yurttaşlara tehditlerde bulunarak, binaları ve dükkanları aradı. Çevrede çok sayıda polis, zırhlı araç ve özel hareket polislerinin olması dikkat çekti.

Ayrıca TEM şubeye bağlı polisler Tuzluçayır'da bulunan İdilcan Kültür Merkezi'ne de baskın düzenledi. Polis saldırılarında çok sayıda liseli gözaltına alındı.

CEBECİ'DE BERKİN ANILDI

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde de Berkin Elvan için etkinlikler düzenledi. Öğrenciler Eğitim Fakültesi kantininin kapısına kurdukları standın üzerine Berkin'i simgeleyen somun ekmeği, mumlar, kırmızı karanfiller ve Berkin'in büyük boy fotoğrafını astı. Ayrıca GENÇ-SEN üyeleri öğrencileri Cebeci Kampüsünün giriş kapısına Berkin Elvan'ın fotoğrafını asarak "Berkin Elvan ölümsüzdür" mesajı yazıldı.

Öte yandan öğlen saatlerindeki polis müdahalesinde Tuzluçayır ve Ankara Barosu önünde gözaltına alınan öğrencilerden 13 kişi serbest bırakılırken, 2 öğrenci hala karakolda tutuluyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yılmaz Öztürk’ü öldüren polis serbest!

SONRAKİ HABER

Hayhorom konserleri bu kez Beyoğlu’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...