11 Mart 2016 11:57

Demirtaş: Birimizin dokunulmazlığı kaldırılırsa hepimizinki kaldırılmış sayarız

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili yargılanmaktan korkmadıklarını belirterek, “Bizden bir vekilin dokunulmazlığı kaldırılırsa, hepimizin dokunulmazlığının kaldırıldığını kabul edeceğiz” dedi.

BARIŞ DEMENİN ZAMANI

Selahattin Demirtaş Diyarbakır’da yaptığı konuşmada “Ölümlerden zevk alan AKP yönetimi var. Biz bunun karşısında gerçekten de şok yaşıyoruz. Mecliste arkadaşlarımız buradaki ölümler ve durumu anlatıyorlar. AKP gubu ölümleri alkışlıyor. Böyle seçilmiş, böyle siyaset olur mu?” diye sordu.

Demirtaş şunları söyledi: “Evet biz yakın, orta ve uzun vadeyi görererek kaygı duyuyoruz. Ülkenin geleceğinden kaygı duyoruz. Savaş çok büyüyübelir. Hükümetin açıklamaları, KCK’nin açıklamaları, gösteriyorki savaş daha büyüyebilir. Biz ülkemiz adına korkuyoruz. Savaşı durduralım istiyoruz. Savaş çatışma, silah ortaya yerdeyse, tam da sözümüzü barışa dair söylemenin zamanıdır. Susmanın değil. HDP dışında barış diyen var mı?” Başbakanın HDP seçmeninen iradesine saygı göstermemesine de tepki gösteren Demirtaş şunları dile getirdi: “Barış derken yalvarmıyoruz, ahleken hukuken, vicdanen, biz barış derken, birilerinden korktuğumuz için değil, halkımızın geleceğinden korktuğumuz için bunu ifade ediyoruz. Bu konuda ıskarcıyız.Bu topraklarda barış olacak. Barış bu ülkeye Ankara’daki AKP kafasıyla gelmeyecek. O zihniyet ya değişicek ya da halk direne direne bunu değiştirecek. Bunun başka yolu var mı? İnsanlar zülme, karşı boyun eğerse, diz çökerse, onurunu, haysitini kaybeder, nereden gelirse gelsin, dik durmamız lazım.”

‘ÇALDIKLARINI SÖYLEYECEKLER Mİ?’

Dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin Cumhurbaşkanı ve hükümet kanadından herhangi bir açıklama gelmediğini hatırlatan Demirtaş, kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini belirtti.

Demirtaş devamında şunları anlattı: “Milletvekilleri dokunulmazlık diye, yolsuzluk, hırsızlık, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, tecavüz suçları var Mecliste.Bunlar yine yargılanmıyor? Kaldıralım dokunulmazlığı, bizde gidelim hakimin huzurun, siz de gelin. Bakın mahkemeler onların emrinde, bakın biz yine korkmuyoruz. Kendi emrindeki mahkemeden korkuyor. Hesap veremeyecek durumdalar. Parlamentoda yanı başımızda oturanlar her türlü yüz kızartıcı ahlaksız, suçla yargılanacak, onların dokunulmazlığı olacak, ben ve arkadaşlarım barış adına hak ve hukuk konuştuk, diye kurtlar sofrasına atılacağız. Var mı böyle bir şey. Herkes aklını başına alsın Biz AKP’nin atadığı memurlar değiliz.”

Yargılanmaktan korkmadıklarını yineleyen Demirtaş, “Başbakan Davutoğlu kendisini mahkemenin yerine koymuş, tutuksuz yargılanacağımıza ve nereden alınacağımıza karar vermiş. Böyle bir komedi olur mu? Bizden bir vekilin dokunulmazlığı kaldırılırsa biz hepimizin dokunulmazlığının kaldırıldığını kabul edeceğiz. Yargılanmaktan korkmuyoruz. Biz mahkemede konuştuğumuzu söyleyeceğiz ama onlar çaldıklarını söyleyecekler mi” diye sordu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Ataşehir'de beton mikseri faciası: 2 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Bayraklı'da kiralık işçiliğe karşı kitlesel yürüyüş: Kölelik yasaları hemen geri çekilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...