11 Mart 2016 10:36

Borusan’da feci iş cinayetine yönetimden 'Yapacak bir şey yok dua edin' yanıtı

Sefaköy’de bulunan ve boru üretimi yapan Borusan fabrikasında 'Burada resmen boru çıksın diye, duvara karşı savaş veriyoruz' diyen işçiler, bir arkadaşlarını bu 'savaş'ta kaybetti. Koray Çağlayan isimli işçi, bir bandın göbeğinin atması üzerine iki bandın arasında kafasının sıkışmasıyla feci bir biçimde can verdi.

Paylaş

Bilal KARAMAN
Hilal YAĞIZ
İstanbul

Küçükçekmece Sefaköy’de bulunan Borusan Mannesmann fabrikasında Koray Çağlayan isimli bir işçi, iki 1 buçuk ton ağırlığında iki bandın arasında kalarak feci bir biçimde can verdi. Arkadaşlarını kaybeden işçiler, yönetimin iş çıkması için ciddi bir baskı yaptığını ifade etti.

Sabah 8'den akşam 8'e çalıştıklarını ifade eden işçiler, bu saatler arasında da kendilerinden çok tempolu bir çalışma istendiğini söyledi. İşçiler, “stresli bir ortam, yönetimden de baskı var. Makine durmasın istiyorlar. Hemen başına geliyorlar” diyerek fabrikadaki üretim şartlarını anlattılar.

Arkadaşlarının ölümünün ardından kapının önünde toplanan işçiler yönetimin kendilerine, “Yapacak bir şey yok, dua edin, cumaya gidin” dediğini de aktardı. Arkadaşları 30 yaşındaki Koray’ın 5 dakika boyunca yardım istemiş olabileceğini aktardı. Yoğun gürültüden dolayı arkadaşlarını duymadıklarını söyleyen işçiler, elektrikçinin durumu fark ettiğini belirtti.

İŞÇİLER: ‘ALİ İSMAİL KORKMAZ, KORAY ÇAĞLAYAN YIKILMAZ’ DERDİK…

Gezi direnişine de katılan Koray Çağlayan için arkadaşları, “Ali İsmail Korkmaz, Koray Çağlayan yıkılmaz” dendiğini ifade eden işçiler, “gitti, yıkıldı gencecik adam” dedi.

Haber için arkadaşlarıyla görüştüğümüz sırada adli tıpta olan cenaze yarın sabah saatlerinde defnedilecek. Arkadaşları ise işyerinde toplanarak cenazeye gidecek.

ÖNCEKİ HABER

Haber Nöbeti, deneyimli gazetecilerin katılımıyla sürüyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Hayri Tunç için tahliye kararı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...