11 Mart 2016 10:20

Haber Nöbeti, deneyimli gazetecilerin katılımıyla sürüyor

Paylaş

Bir grup gönüllü gazetecinin girişimiyle “Gerçeğin peşindeyiz, meslektaşlarımızın yanındayız” şiarıyla Haber Nöbeti’ne başlayan ekiplerin 6’ncısı, hafta başında nöbet görevini devralmıştı. Haber Nöbeti’nin 6. ekibine Radikal Yazarı Cengiz Çandar da katıldı. Böylece Haber Nöbeti için batı illerinden Diyarbakır’a giden gazetecilerin sayısı 46’ya ulaştı.

Bölgede Özgür Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyla sürdürülen 6. Haber Nöbeti haftası, serbest gazeteciler Ali Akel ve Eyüp Tatlıpınar, Alınteri gazetesinden Mürüvet Küçük, serbest gazeteci ve belgesel sinemacı Reyan Tuvi, ETHA’dan Semiha Şahin ve Radikal Yazarı Ümit Kıvanç’ın katılımıyla 7 Mart günü başlamıştı. Ekip, tanışma toplantısının akabinde DİHA’dan Kürdsat News’e, nöbet tutacakları farklı kurumlara dağılmış ve melektaşlarıyla birlikte çalışmıştı. Geçtiğimiz gün de On4 Tv’den gazeteci İslam Özkan ekibe dahil olmuştu.  Ekip nöbet süresince Diyarbakır’da tanıklıkları dinlemiş, Cizre’ye gidip, savaşın yarattığı yıkıma dair gözlemler yapmıştı.

Haber Nöbeti ekibinden Reyan Tuvi, Jinha’da meslektaşlarıyla birlikte.

Gazeteci Cengiz Çandar’ın katılmasının akabinde Haber Nöbeti 6. ekibi bu sabah, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yla görüşerek, bölgede yaşananlarla ilgili bilgi aldı. Bölgedeki gazetecilerin karşılaştıkları sorunların konuşulduğu görüşmede, çatışmalı durumun nedenleri üzerinde de duruldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplantıda, bölgedeki gazetecilerin durumu da gündeme geldi.

Haber Nöbetçileri merkezi Diyarbakır’da olan Özgür Gün TV’deki özel programa katılarak bölgedeki durumu ve gazetecilerin çalışma koşullarını değerlendirdi. Programın moderatörlüğünü Ümit Kıvanç yaptı.

Haber Nöbeti ekibi dün Cizre’deydi. (Fotoğraf: Ali Akel)

İlk ekibin yola çıktığı 3 Şubat tarihinden bu yana Haber Nöbeti kapsamında şimdiye kadar 46 gazeteci; kafasına silah dayanan, haksız gerekçelerle gözaltına alınıp tutuklanan, görevlerini her an baskı altında yapan meslektaşlarıyla dayanışmak için Diyarbakır’a gitti. Buradan Cizre, Nusaybin, Silvan gibi ilçelere de geçildi. Savaşın yarattığı yıkım ve meslektaşların çalışma koşullarına ilişkin yaklaşık 150 habere imza atıldı. Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül’ün de katılacağını açıkladığı Haber Nöbeti sekiz hafta sürecek. Haber Nöbeti koordinasyon ekibi son olarak, 29 Mart’ta Jinha muhabiri Beritan Canözer’in duruşmasını izlemek üzere Diyarbakır’a gidecek.

Bu yazı, habernobetim.wordpress.com'dan alınmıştır.

ÖNCEKİ HABER

Radyologlardan çocuklar için tomografi uyarısı

SONRAKİ HABER

Borusan’da feci iş cinayetine yönetimden 'Yapacak bir şey yok dua edin' yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...