21 Nisan 2012 08:25

İşçiye de teşvik istiyorlar

HÜKÜMETİN açıkladığı teşvik paketi, çeşitli sermaye grupları tarafından heyecanla karşılanmıştı. Patronlar paketin kendileri için çok önemli ve faydalı olduğunu açıkça beyan ettiler. İşçilerin teşvik paketinden bir beklentileri olmadığı gibi, çalışma yaşamındaki sorunlar da değişmeksizin devam ed

İşçiye de teşvik istiyorlar
Paylaş

BOĞAZ TOKLUĞUNA

Demir doğrama atölyesinde çalışan Özgür Karaman “Bugün Türkiye’de işletme sahiplerinin tedbir almayışı ve denetimsizlik yüzünden her gün işçiler ölüyor. Devlet denetleme açısından üzerine düşeni yapmıyor. Bunca işçi ölüyor, hükümet hâlâ patronlara teşvik yasası çıkarıyor. İşçi yine hesapta yok”diye konuştu.

İki senedir oto elektrikçide çalışan Mustafa, işçiye değer verilmediği için gereken önlemlerin alınmadığını ve iş kazalarının yaşandığını söylüyor. “İşçi sağlığı ikinci planda” diyen Mustafa, “Oradan kısıyorlar, buradan kısıyorlar, işin maliyetini hesaplıyorlar. İnsanı canından ediyorlar. İşverenin bunları düşünmesi lazım.” diye konuştu.

Yakın zamanda iş kazası geçirdiği söyleyen Satılmış Öksüz, “İşverenlere böyle bir teşvik yapılırsa, biz işçiler olarak montajımızın 10 liradan 20 liraya çıkmasını isteriz, sigortamızın işveren tarafından yatırılmasını isteriz, eğer yatırılmazsa gidip başvurabileceğimiz bir yer olması lazım. Devlet onu kolluyorsa o adamda beni kollayacak.” dedi. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: 2/B nitelikli dolandırıcılıktır

SONRAKİ HABER

Sendika ve odalardan bor uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...