11 Mart 2016 04:26

Suriye ordusu, İdlip'e yönelik operasona hazırlanıyor

Paylaş

Suriye ordusu, İdlip vilayetine yönelik büyük bir operasyona hazırlanıyor. Tartus ve Humus'tan takviye güçlerin getirtildiği belirtilirken operasyona binlerce askerin katılması planlanıyor.

Al Masdar News'ün askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre ordu güçlerine Ulusal Savunma Güçleri, Suriye Sosyal Milliyetçi Partisi milisleri ve Iraklı gruplar da destek verecek.

Ordu, uzun süredir planlandığı üzere, İdlip'teki Cisr eş Şuğur'a yönelmeden önce Sirmaniye'nin batısında, cihatçıların Lazkiye'ye yönelik saldırılarını organize ettiği köylerden Kabani'yi hedef alacak. Cebel Ekrad (Kürt Dağı) bölgesinin en yüksek yerleşim yeri olan Kabani köyü stratejik bir konuma sahip. Bu yüzden Sirmaniye ve Cisr eş Şuğur'dan önce bu bölgenin hedef alınacağı uzun süredir vurgulanıyordu. Kabani'den sonra ordu güçlerinin bir bölümünün el Gab ovasına, bir bölümünün de Cisr eş Şuğur'a doğru ilerleyeceği ifade ediliyor.

Söz konusu bölgeler 2015 bahar ayları ve takip eden süreçte Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın ortaklığında, el Kaide'nin Suriye kolu el Nusra Cephesi ve Ahrar'uş Şam'ın öncülüğünde oluşturulan 'Fetih Ordusu' tarafından ele geçirilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kobe ve LeBron son kez karşı karşıya geldi

SONRAKİ HABER

'Obama, Erdoğan'ı beceriksiz ve otoriter biri olarak görüyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...