11 Mart 2016 04:08

Kobe ve LeBron son kez karşı karşıya geldi

Paylaş

Sezon sonunda basketbolu bırakacağını açıklayan Kobe Bryant ile LeBron James kariyerlerinde son kez karşı karşıya geldi. James'in takımı Cleveland Cavaliers, Los Angeles Lakers deplasmanından 120-108'lik galibiyetle ayrıldı.

Ardışık iki jenerasyonunun en büyük yıldızları olarak kabul edilen iki oyuncunun son mücadelesi nefesleri kesti. Kobe Bryant, 16'da 11 isabetle 26 sayı kaydederken bu, son 3 yıldaki en verimli hücum performansı olarak kayıtlara geçti. Bryant, istatistiklerine 5 ribaunt 2 asist 1 top çalma ve 1 blok eklerken hiç top kaybı yapmadı.

LeBron James ise 18'de 9 isabetle 24 sayı 5 ribaunt 7 asist ve 2 blokla oynadı.

İki oyuncu arasındaki rekabette, Bryant, James'e karşı kariyerinin en iyi maçını bu performansla sergilemiş oldu.

Bugüne kadar iki oyuncu arasındaki 22 maçın 16'sını James'in takımı kazandı. James'in bu maç öncesi sahip olduğu 28.4'lük sayı ortalaması, en az 15 kez karşı karşıya geldiği oyuncular arasında sahip olduğu en yüksek ortalamaydı. Buna karşılık Bryant'ın James'e karşı sayı ortalaması 24.6 idi. James'in ribauntlarda 7.5'e 5, asistlerde 7.3'e 5.4, saha içi şut yüzdesinde de yüzde 47'ye yüzde 42'lik üstünlüğü bulunuyordu.

NBA'de 2007'den bu yana oynanan tüm finallerde ya LeBron James'in takımı ya da Kobe Bryant'ın takımı yer alsa da iki yaşayan efsane, Playoff'ta hiç karşı karşıya gelmedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bu iş parayla çözülmez, biz verelim 6 milyar avroyu bütün mültecileri kendileri alsın

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, İdlip'e yönelik operasona hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...