10 Mart 2016 12:26

Engelli çocuğa tecavüze ‘erken boşalma’ ve 'olumlu davranış' indirimi

Paylaş

Felat BOZARSLAN

Diyarbakır’da yüzde 50 zihinsel engelli erkek çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan taksici S.K, önce “nitelikli” değil de, “Basit cinsel istismar” suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki ‘olumlu’ tutumu nedeniyle cezayı 6 yıl 8 aya indirdi. Gerekçeli kararda da sanığın erken boşalma nedeniyle eylemine devam edemediği belirtilerek olay “Basit cinsel istismar” olarak değerlendirildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde taksicilik yapan 32 yaşındaki S.K, iddiaya göre 2014 yılında sokakta karşılaştığı yüzde 50 zihinsel engelli 14 yaşındaki erkek çocuk M.Ş’yi evine götürüp tecavüz etti. Çocuğun yolda gördüğü akrabasına olayı anlatması üzerine aile şikayetçi olurken, polis şüpheli S.K’yi gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen S.K. tutuklandı. Hazırlanan iddianamede hakkında, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Olay günü alınan raporda cinsel istismar iddialarının doğrulandığını belirten savcı, S.K’nin daha önce tanıdığı mağduru kandırarak evine götürüp, zor kullanarak cinsel istismarda bulunduğunu belirtti.

İfadesi alınan mağdur M.Ş. sanığın daha önce yanlış bir davranışı olmadığını belirterek, diyerek cinsel istismara uğradığını söyledi. Mağdur M.Ş, daha sonra verdiği ifadesinde ise sanığın evine çıkmadığını ve cinsel istismar olayının yaşanmadığını söyledi. 

İlk ifadesinde sanıktan şikayetçi olduğunu belirten mağdurun babası H.Ş. de daha sonra ifadesini değiştirerek, “Oğlum geçirdiği kaza sonucu yaklaşık 4-5 ay komada kaldı ve 10 kez ameliyat oldu. Akli dengesi yerinde değil. Ne dediğini bilmiyor.” dedi.

OLUMLU DAVRANIŞ İNDİRİMİ 

Yargılama sırasında sanık S.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, davanın son duruşmasında, esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın suçu işlediğine dair delil bulanamadığını belirterek S.K’nin beraatını talep etti. 

Kararını açıklayan mahkeme, sanık S.K’yi, “Basit cinsel istismar” suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yargılama sırasındaki olumlu davranışlarının göz önüne alındığını belirten mahkeme, S.K’nin cezasını 6 yıl 8 aya indirdi.

Mahkeme gerekçeli kararında, sanığın erken boşalma nedeniyle eylemine devam edemediğini, belirterek olayı “Basit cinsel istismar” olarak değerlendirmesine işaret etti. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bartın'da hayvanların zehirlenerek öldürülmesine tepki

SONRAKİ HABER

Annesi, Rohat Aktaş’ın öldüğü bodruma girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...