10 Mart 2016 12:24

Bartın'da hayvanların zehirlenerek öldürülmesine tepki

Paylaş

Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri, Kozcağız Beldesi'nde 16 köpeğin zehirlenerek öldürülmesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Bartın'ın Kozcağız Beldesi'nde geçen hafta Cuma günü, aralarında tasmalı köpeklerin de olduğu 16 köpek ölü bulundu. Köpeklerin, bir araçtan atılan ve içine zirai ilaç karıştırılan etler ile zehirlendiği iddia edildi.

Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri, bugün Kozcağız Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 30 kişi, ellerindeki dövizler ve öldürülen köpeklerin fotoğrafları ile duruma tepki gösterdi. Dernek Başkan Yardımcısı Şenol Dağlıoğlu, kanunun belediyelere emanet ettiği ve korunmasını istediği hayvanların zehirli etlerle insanlık dışı bir yöntemle öldürülmesine seyirci kalındığını söyledi. Dağlıoğlu, şöyle konuştu:

"Köpekleri öldürmek için atılan zehirli etler doğayı kirlettiği gibi diğer canlıların da ölümüne sebep olmaktadır. Yine 5199 sayılı kanuna göre belediyeler, sahipsiz hayvanları kısırlaştırıp, aşılayıp bulundukları yerde yaşamalarını sağlanmak zorundadır. Kozcağız Belediyesi kadrosunda veteriner hekim olduğu halde bir tek kedi-köpek kısırlaştırması ve tedavisini yapmamıştır. Hayvanların çoğunun sakat ve uyuz olduğu görülmüştür. Bu olaylara sebep olan kişi ve kurumları şiddetle kınıyoruz."

Basın açıklamasının ardından dernek üyeleri Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ile görüştü. Dernek Başkan Yardımcısı Şenol Dağlıoğlu, belediyenin mutlaka sokak köpeklerine sahip çıkması gerektiğini, kısırlaştırıp yeniden bulundukları ortamda yaşamalarını sağlaması gerektiğini belirtti. Belediye Başkanı Mustafa Karaman ise böyle bir olay yaşandığı için üzgün olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

"Sokakta gezen her köpeğe cip takarak, takip edecek durumumuz yok. Sizden çok ben üzüldüm bu olaya. Herkesin bir yanlışı mutlaka olabilir. Sokakta birisi yanlış yaptıysa bunu hemen belediyeye mal etmeye gerek yok. Hemen bizi günah keçisi yapıyorsunuz. Şimdi ben merak ediyorum. Siz hayvanları koruma derneğisiniz. Sizin 10 tane köpeği bir araya toplayacak bir barınağınız var mı? Siz kurun bir barınak, ben size veteriner vereceğim. Kuru kuruya hayvan savunuculuğu yapmayalım."

Karaman ile sokak köpeklerinin kısırlaştırılma ve tedavilerine ilişkin yapılması gerekenleri konuşan dernek üyeleri, daha sonra belediyeden ayrıldı. (Bartın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bandırma’da alg patlaması denizin rengini değiştirdi

SONRAKİ HABER

Engelli çocuğa tecavüze ‘erken boşalma’ ve 'olumlu davranış' indirimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa