10 Mart 2016 11:18

Rimaks Tekstil’de kıyım duyurusu

Paylaş

TEKSİF’in örgütlü olduğu Rimaks Tekstil’de istihdam fazlalığı iddiası ile işçi kıyımı duyurusu yapıldı. Fabrikada örgütlü TEKSİF Yedikule Şube Başkanı Sebahattin Çetin, çıkışların olmaması için izin dahil alternatifler sunacaklarını belirterek “Bir aylık süre var. İnşallah çıkış olmaz diye düşünüyoruz” dedi. 
Genel müdür yardımcısının imzasıyla fabrikaya asılan duyuruda, siparişlerin azaldığı ileri sürülerek, sipariş ve üretim ile personel sayısı sayısının orantılı olmadığı ve istihdam fazlalığı oluştuğu ileri sürüldü. Gönüllü ayrılmak isteyenlerin yasal tazminatlarının ödeneceği belirtilen yazıda, 21 Mart’a kadar insan kaynaklarına müracaat edilebileceği belirtildi. Bu isteklerin tüm müracaatlar bittikten sonra değerlendirileceği ifade edilen yazıda “İşletmemiz müracaatları istihdam gerekli doğrultusunda değerlendireceğinden talepleri kabul edip etmeme serbestisine sahiptir”  dendi. 

Yazıda başvuruların istihdam fazlasını ortadan kaldırmaması durumunda yapılacaklar ise şöyle duyuruldu: “Emekliliğe hak kazananlar, verimi az ve sicili bozuk işçiler ve son işe giren personelin iş akdinin ilk önce feshedilmesi prensibi ile başlamak üzere iş sözleşmelerinin yasal hakları ödenmek suretiyle feshedilmesine karar verilmiştir.” 

UMUTLUYUZ

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız TEKSİF Yedikule Şube Başkanı Sebahattin Çetin, “Toplu çıkış gündemde yoktu. Fakat son anda bakanlığa bildirmişler. Toplu çıkış yapmak istiyorlar. İlk önce kendi isteğiyle çıkmak isteyenler, sonra da son giren ilk çıkar usulünü değerlendirip yapacaklarını söylüyorlar” dedi. İşlerin açılması yönünde beklentilerinin olduğunu dile getiren Çetin, şöyle devam etti: “Bir aylık süre var. İnşallah çıkış olmaz diye düşünüyoruz. Kendileriyle görüşüp alternatifler sunacağız. Kendi isteğiyle ayrılanlar, deneme süresinde olanlar vardır. Belki izin falan olur mu onu değerlendireceğiz bu tür alternatiflerimiz var. Görüşme yaptık ama daha bu alternatifleri değerlendirmedik.” Çıkışlarla ilgili bir rakam söylenip söylenmediğini sorduğumuz Çetin, “50 gibi bir rakam var ama daha ne olur belli değil. Daha önce de bildirmişlerdi ama çıkış olmadı. Yine umutluyuz. Görüşmelerimiz olacak” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç Başbakanı Stefan Löfven; Ya mültecileri kabul edin ya da Schengen’i terk edin!

SONRAKİ HABER

İnci Plastik işçileri: İşçinin aidatını alıp işçiye hakaret edemezsiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...