10 Mart 2016 11:11

Save The Children: Suriye’de çocuklar aç

Paylaş

Suriye’de ateşkes devam ederken, uluslararası çocukları koruma örgütü Save The Children Suriye’de abluka altındaki bölgelerde yaklaşık 250 bin çocuğun aç olduğunu söyledi. Öte yandan BM’nin ateşkesin devam ettiği bölgelere de yardımları sürüyor.

Save The Children yetkilileri, New York’ta açıkladıkları raporda Suriye’deki çocukların durumuna dikkat çekti. Abluka altındaki bölgelerde yaşam koşullarının zorlaştığına işaret eden örgüt yetkilileri, bundan da en çok çocukların etkilendiğini vurguladı. Hava saldırılarının korku yarattığı vurgulanan raporda, açlıktan ölen çocukların olduğu, bazı ebeveynlerin de çocuklarını pişirdikleri yaprak ya da hayvan yemleri ile besledikleri ifade edildi. Abluka altındaki bir bölgenin yakınlarında yaşayan ve ismini açıklamak istemeyen bir örgüt çalışanı da insanların ekmek bile bulamadığını belirterek “Suriyeliler için ekmek hayatın çok önemli bir boyutu. Suriyeliler normalde her şeyle ekmek yer” diye konuştu. 

Suriyelilerin bu nedenle hayatta kalmak için yeni yöntemler bulduğunu belirten örgüt çalışanı, çimenden çorba pişirdiklerini ya da bombalanmış binalardan topladıkları tahta mobilya parçalarını da ısınmak ve yemek pişirmek için kullandıklarını ifade etti. Raporda ablukanın kaldırılması çağrısında bulunan Save The Children, uluslararası toplumdan da bu bölgelere insani yardımları bir an önce ulaştırmalarını talep etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Karabağlar halkından imar planına ikinci dava

SONRAKİ HABER

İsveç Başbakanı Stefan Löfven; Ya mültecileri kabul edin ya da Schengen’i terk edin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...