09 Mart 2016 17:05

TEKFEN'in Trans Anadolu Doğal Gaz Boru hattı inşatında iş cinayeti: 1 işçi hayatını kaybetti

Paylaş

Halil İMREK

TEKFEN firmasının yaptığı doğalgaz boru hattı inşaatında yaşanan iş kazası sonucu bir işçi hayatını kaybetti

TEKFEN’ firmasının üstlendiği Trans Anadolu Doğal Gaz Boru hattı Projesi’nin Eskişehir Sivrihisar şantiyesinde iş kazası yaşandı. 

Yaşanan kazada silindir operatörü yaşamını yitirdi. Silindirin takla atması sonucu silindir operatörü Mutlu Çaldağ’ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

SABAH ÖLDÜ ÖĞLEDEN SONRA TOPRAĞA VERİLDİ

Bu sabah yaşamını yitiren işçi Mutlu Çaldağ için alelacele otopsisi yapıldı ve öğlenden sonra memleketi Ankara Polat’lıya gönderildi. Yaşamını yitiren işçi Çaldağ, bugün öğlenden sonra Polatlı’nın Kargalı köyünde toprağa verildi. 

Evli olan ve üç çocuğu bulunan Çaldağ’ın yakın zamanda hastalıktan kaynaklı eşinin de öldüğü öğrenildi.  İki kızı ve bir oğlu bulunan Çaldağ’ın çocuklarlı hem annesiz hem babasız kaldı. Çaldağ’ın iş kazası sonucu ölmesi iş arkadaşlarını acıya boğdu. 

Tekfen şirketi Eskişehir Sivrihisar dışında Ankara’nın Polatlı ilçesinde de TANAP projesi kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor. 

Doğal gaz Boru hattı kapsamında Eskişehir ve Ankara şantiyelerinde toplam 2 bin işçi çalışıyor.

TANAP PROJESİ NEDİR?

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, ( TANAP) Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacak. 

Tekfen İnşaat, hâlihazırda yapımına devam ettiği Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi Lot 3'e ilave olarak, Türkiye'den geçecek 1850 kilometrelik doğalgaz boru hattı üzerinde bulunacak 2 kompresör ve 4 ölçüm istasyonuna ilişkin mühendislik, tedarik ve yapım işlerini (EPC) 457 milyon ABD Doları bedelle üstlenmiştir.

ÖNCEKİ HABER

Karacabey'de meraları ellerinden alınan köylüler belediye binası önünde eylem yaptı

SONRAKİ HABER

EMEP Boydak işçilerine seslendi: Filler tepişirken işçiler ezilmesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...