09 Mart 2016 16:45

Karacabey'de meraları ellerinden alınan köylüler belediye binası önünde eylem yaptı

Paylaş

Karacabey’de meralarına el konulan Danişment köyü halkı Belediye binası önünde eylem yaptı. Köylülerle, konuşan Belediye Başkanı Ali “Daha kesinleşen hiçbir şey yok. Arkadaşlarımız jeolojik etüt için araziye gitti." dedi.

CİHAN’ın haberine göre Karacabey'e bağlı Danişment köyünde, 1950'li yıllarda 891 dönüm mera alan köylüler, 2012 yılında çıkan Bütünşehir Kanunu ile arazilerinin belediyenin mülkiyetine geçmesi üzerine mahkemeye başvurdu. Belediye tarafından imara açılmak istenen arazide etüt çalışması yapmak isteyen yetkililere karşı çıkan köylüler, sondaj makinesinin çalışmasını engeleyerek protesto etti. 

Daha sonra Karacabey Belediye’si önüne gelerek belidye önünde eylem yapan köylülerle   Belediye Başkanı Ali Özkan'la görüşmek için belediyeye geldi. Belediye önüne gelen köylüler meranın akıbetiyle ilgili Başkan Özkan ile makamında konuştu. 

Bütünşehir Yasası ile köylerin bazı gayrimenkullerinin ilçe belediyelerine geçtiğini söyleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "Sözü geçen arazi de bu çerçevede Karacabey Belediyesi'ne devredildi. Tapusu Karacabey Belediyesi'nin üzerinde. Burası marjinal bir tarım arazisidir. İmar uygulaması yapacağız. Yatırımcı getirmeyi düşünüyoruz. Bunların hepsini şeffaf bir şekilde yapacağız. Daha kesinleşen hiçbir şey yok. Arkadaşlarımız jeolojik etüt için araziye gitti." dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

KPSS Lisans Sınavı sonuçlarının açıklanma tarihi 14 Temmuz olarak değiştirdi

SONRAKİ HABER

TEKFEN'in Trans Anadolu Doğal Gaz Boru hattı inşatında iş cinayeti: 1 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa