21 Nisan 2012 08:05

Kasket benzerliğine hapis cezası!

YÜKSEKOVA’da yaşayan 45 yaşındaki Musa Kurt isimli kişinin taktığı kasketten dolayı tutuklandığı ortaya çıktı. Polisler, ‘Olaylar sırasında bir gösterici bu kasketin aynısından takmıştı’ dedi mahkeme de Kurt’u tutukladı.Yüksekova’da 20 Martta yapılmak istenen Newroz kutlamasına polisin izin vermemesi üzerine ya

Kasket benzerliğine hapis cezası!
Paylaş

Yüksekova’da 20 Martta yapılmak istenen Newroz kutlamasına polisin izin vermemesi üzerine yaşanan olaylardan sonra düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan Musa Kurt, evinde bulunduğu kasketten dolayı tutuklandı. Mahkeme tutanaklarıyla ‘kasketinden dolayı tutuklandığı’ anlaşılan Kurt’un daha önceden polislerce tehdit edildiği için savcılığa suç duyurusunda bulunduğu da ortaya çıktı. Hem Emniyet hem de mahkemede verdiği ifadelerde eyleme katılmadığını söyleyen Kurt, evde bulunan kasketin kendisine ait olduğunu ve sürekli taktığını dile getirdi. Kurt’un kardeşi İdris Kurt da ağabeyinin eylemlere katılmadığını ve daha önce polisler tarafından tehdit edildiğini söyledi. Kurt, “Polislerin baskısı üzerine tutuklandı. Ağabeyim yaşlı ve sürekli kasket takıyordu. Eylemde biri benzer kasketten takmış diye tutuklamak keyfi uygulamadır” diye konuştu.

Nisan 2011’de Dersim’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren 7 HPG’li için yapılan basın açıklaması sonrası yaşanan olayların ardından da polislerin gece geç saatlerde Kurt’un evini bastığı ve kendisini ölümle tehdit ettikleri, Kurt’un da bunun üzerine polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe şarkının cezası 9.5 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Depremzedeler Van’a dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa