09 Mart 2016 15:48

Fezlekeler savaş politikasının bir unsuru

Paylaş

HDP ve DTK eş genel başkanları ve HDK eş sözcülerinin de yer aldığı 5 HDP’li vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclise gönderilen fezlekelere ilişkin ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan gazetemize açıklama yaptı. 

Bu tür politikaların daha önce de denenmiş, yaşanmış şeyler olduğunu vurgulayan Alper Taş şunları söyledi: “Kürt sorunundaki çözümsüzlüğü daha da derinleştirmenin ötesinde bir mana ifade etmez. Başvurulmaması gereken yollar. Vekiller halkın oylarıyla seçilmiş vekillerdir. Tasfiye edilmesi Kürt sorununda savaş ve şiddetin daha da derinleşmesi manasına gelecektir. Bu tutumlardan vazgeçilmeli, fezlekeler geri gönderilmelidir.”

AKP’nin en ufak demokratik işleyişe tahammül edemediğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Selma Gürkan, söz konusu fezlekelerin çok kısıtlı süren Meclis işleyişini de askıya alacağına işaret etti. Gürkan, şunları söyledi: “Kürsü dokunulmuzlakları baki kalmak kaydıyla seçilmişlerin işlediği yolsuzluk, usulsüzlük, görevi kötüye kullanma, ihale fesatları, rüşvet, hırsızlık, cinayet, ırkçılık, şovenizm gibi adli ve siyasal suçlarda hesap verme mekanizmasının işletilmesi gerekir. Ama bugün hükümetin dokunulmazlıkları gündeme getirmesinin gerekçesi dokunulmazlıkların esas olarak demokratik teamüllere uygun yeniden düzenlenmesi değil, savaş, baskı ve şiddet politikasının bir unsuru olarak Kürt hareketini, onun siyasal temsilcilerini şantajla, tehditle baskı altına alma amaçlıdır. Dokunulmazlıkların bu şekilde gündeme getirilmesini doğru bulmayız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'deki infazların tanığı anlattı: Silahsız insanları kurşuna dizdiler

SONRAKİ HABER

Dersim'de 11 bölge tekrar yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...