09 Mart 2016 15:01

Alan Kurdi Mülteci Çalıştayı düzenlenecek

Paylaş

Bir buçuk yıldır mülteciler üzerine çalışma yürüten Halkların Köprüsü Derneği, 12-13 Mart’ta İzmir’de Tepekule Kongre Merkezi’nde mülteci çalıştayı düzenleyecek. Çalıştaya Bodrum kıyısına vuran cansız bedeninin fotoğrafıyla tüm dünyada mülteci facialarının simgesi haline gelen 3 yaşındaki Alan Kurdi’nin ismi verildi.

Mültecilerin yaşadıkları sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulacağı çalıştayın açılışında Prof. Cem Terzi, Yazar Foti Benlisoy, Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih Ali, Mülteci Der Başkanı Eda Bekçi, Genel Koordinatörü Pırıl Erçoban ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Feride Aksu Tanık birer konuşma yapacak.

ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULACAK

Konuşmaların ardından çalışma grupları oluşturulacak. Hukuk ve Mülteci Hakları, Yaşam (Saha)-Barınma, Sağlık, Eğitim- Çocuk, Çalışma Yaşamı ve Ekonomi, Kültür-Sanat Kadın ve Medya Çalışma Gruplarında yapılacak tartışmalarla başlık başlık mültecilerin yaşadığı sorunlar tespit edilecek ve çözüm önerileri ortaya konulacak. Çalıştay, ikinci günün sonunda sonuç metninin okunmasıyla sona erecek. Çalıştayın sonuç metni ise partilere sunulacak ve adım atmaları istenecek. Çalıştayla ilgili ayrıntılı bilgi Halkların Köprüsü Derneği’nin internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yer alıyor. 

‘MÜLTECİLERE ONURLU BİR YAŞAM SUNULMUYOR’

Çalıştaya ilişkin açıklama yapan Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi Türkiye’nin Suriyeli mültecilere onurlu bir yaşam olanağı sunamadığını vurgulayarak, “Bu insanlar çalışma hayatına yasal olarak giremiyorlar, bir kısmı kaçak olarak güvencesiz ve çok kötü koşullarda iş bulabiliyor. Çocukların ezici çoğunluğu eğitim alamıyor, önlem alınmaz ise bu çocuklar kayıp bir nesil olmaya adaylar” dedi. Mülteci sorununun yardımlarla değil ancak devletlerin adım atmasıyla çözülebileceğini de vurgulayan Terzi, çalıştaya ilişkin de şunları söyledi: “Bir buçuk yıldır büyük emek ve çaba akıttığımız mülteci krizi ile ilgili deneyimlerimizi paylaşmak, başka deneyim ve perspektiflerden öğrenmek ve kamuoyuna bilgi sunmak üzere bir çalıştay düzenleme kararı aldık. Mülteciler üzerine çalışma yapan diğer dernek ve kurumların da katılacağı atölyelerde mevcut sorunlar tespit edilecek ve çözüm önerileri ortaya konacak. Mültecilerle ilgili sözü olan herkesi 12-13 Mart tarihlerindeki çalıştayımıza davet ediyoruz”. 
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mutlu Akü’de kurşun zehirlenmesi, işçileri tedirgin etti

SONRAKİ HABER

Antalya Serbest Bölgedeki Yat firması 5 aydır ücret ödemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...