09 Mart 2016 14:43

İzmir Yamanlar Cemevine müdahale tepki topladı

Paylaş

Aliye CEYLAN
İzmir

İzmir'de Yamanlar Cemevi’ne yıllar önce tahsis edilmiş olan düğün salonunun yıkılmak istenmesi yeni seçilen yönetimin ve mahalle halkının tepkisini çekti.

Yamanlar mahallesi 2009 yılında Bayraklı’ya bağlanmadan önce dönemin Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından cemevine tahsis edilen düğün salonu, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ tarafından yıkılmak isteniyor. Cemevi yönetimi ve mahalleliler, yıkım kararının nedeninin son genel kurulda Belediye Başkanının desteklediği listenin seçilememesi olduğunu belirtiyorlar.

'AYRIM OLMADAN HİZMETTE'

Cemevi Başkanı Mehmet Bozkurt, cemevinin düğün salonunu düşük bir bedelle, Alevi-Sünni ayrımı yapmadan mahalle sakinlerinin hizmetine sunduğunu belirtti. Bayraklı Belediye başkanının, cemevinin son seçimlerinde liste oluşturarak taraf olduğunu dile getiren Bozkurt, “Bir belediye başkanının böyle bir liste oluşturmaya hakkının olmadığını düşünüyoruz” dedi. Salonun kendilerine tahsis edildiğine dair ellerinde yazılı bir belge olduğunu hatırlatan Bozkurt, “Şimdi 2009’dan bu zamana kadar 110 bin lira işgaliye parası talep ediliyor” diye konuştu. Bütün çabalarına rağmen yıkmaktan vazgeçmediğini belirten Bozkurt, “O yıkma görüntüleri ne bize yakışır ne de ‘sosyal demokratım’ diyen belediye başkanına” dedi. 

'MECLİS KARARIYLA SORUN ÇÖZÜLEBİLİR'

Bayraklı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Cindi Can Polat da, Başkan Karabağ’la görüştüğünü belirterek, “Diyor ki ‘Şikayet var. Düğün salonunun bulunduğu yer imar planlarında otopark alanı olarak görülüyor.’ Meclis kararıyla bu alan sosyal kültürel tesis alanı olarak tescil ettirilebilir. Böyle bir durumun gerçekleşmesi durumunda gerçek yapı da projelendirilip ruhsatlandırılabilir” dedi.

'HALK YIKILMASINI İSTEMİYOR'

Gelinen süreçle ilgili geçtiğimiz günlerde cemevinde düzenlenen toplantıda da mahalle halkı düğün salonunun yıkılmasın istemediklerini dile getirdi. Toplantıda konuşan Engin Uludağ, Hasan Karabağ’ın bir taraftan cemevi yapacağını söylediğini diğer taraftan düğün salonunu yıktığını dile getirerek, “Düğün salonunu vermeyelim, sonuna kadar direnelim” dedi. Hamza Işık ise, “2009’dan bu yana işletilen düğün salonu bugün ne oldu da yıkım aşamasına geldi. Bu düğün salonu bizim hakkımız. Çünkü bizim bu devletten ve bu yerel belediyeden alacağımız çok şey var. Haksızlık karşısında boyun eğmeyelim” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Sincan'da kadınlar 8 Mart'ta bir araya geldiler

SONRAKİ HABER

İHD’den 2015 Raporu: İnfaz, saldırı ve çatışmalarda 910 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...