09 Mart 2016 14:31

Sincan'da kadınlar 8 Mart'ta bir araya geldiler

Paylaş

Ankara'nın Sincan ve Etimesgut ilçelerinde kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir araya geldi. Meşaleli yürüyüş yapan Sincan ve Etimesgut Kadın Platformu üyeleri, Sincan Tren Garı önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar "Ayrımcı ve baskıcı politikaları derinleştiren uygulamalara, eşitliği reddeden her türden iktidar mekanizmasına karşı duracağız" dedi. 

Açıklamayı yapan Eğitim Sen Ankara 4 No'lu Şube Kadın Sekreteri Gönül Kural, iktidarınb kadına karşı ayrımcı ve cinsiyetçi politikalarını artırdığını söyledi. Bütçeden kadınlara sadece yüzde 3.8 pay ayrıldığını kaydeden Kural, çalışan kadınların en önde gelen taleplerinden olan kreş sorununun çözülmesini istediklerini söyledi. Kural "Çocuk, yaşlı ve engelli bakım sorumluğunu tek başına kadına yükleyen anlayıştan vazgeçilmeli, tüm ebeveynlere nitelikli, ücretsiz, ana dilinde 7/24 hizmet veren mahalle ve işyeri kreşleri imkânı sağlanmalı, bunun için bütçeden kaynak ayrılmalıdır" sözleriyle kadınların taleplerini sıraladı. 

KADINDAN DEĞİL SERMAYEDEN YANA POLİTİKALAR 

Kural, "Biz kadınlar için katliam, göç, yoksulluk ve sistematik şiddet anlamına gelen savaş politikalarınızı; adında ''kadın'' bulunmayan bakanlığın kadınları yok sayarak kadınlar adına politika üretmesini; kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran kadın düşmanı politikalarınızı; sermayeye ve savaşa rant sağlayan  cinsiyetçi bütçenizi; kadınları esnek, kuralsız, güvencesiz ve kölece çalışma koşullarında sömürmeyi amaçlayan emek politikalarınızı reddediyoruz. Hayatlarımız ve işimizi güvencesizleştirenlere, kadınları yok sayanlara karşı, kreş, güvenceli iş, barış içinde yaşama ve çalışma hakkımıza sahip çıkıyoruz" dedi. 

Basın açıklamasından sonra kadınlar dilek fenerleri uçurdu. Ardından Eğitim Sen Ankara 4 No'lu Şube'de müzik, şiir ve sinevizyondan oluşan bir etkinlik gerçekleştirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fabrikaya giden işçilerin bulunduğu otomobil TIR'a çarptı: 2 işçi öldü, 1 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

İzmir Yamanlar Cemevine müdahale tepki topladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...